Images 11 apr 2016 Mark

1 april-grap van museum gaat fout en nu hebben ze officieel een kat in dienst!

1 april-grap van museum gaat fout en nu hebben ze officieel een kat in dienst! Hoe dat kan? Nou, zo:

Onderstaande kat heet Maray. In 2014 begon ze rond te hangen in het Serpukhov Museum of History and Art in Serpukhov, Rusland.

1

Hij werd na een tijdje ‘opgenomen’ in de staff en ze noemden hem Maray naar de oud-eigenaar (en kattenliefhebber) van het museum Anna Maraeva. Sinds 2014 loopt ze door het museum en begroet ze gasten.

2

Afgelopen maand dacht de staff dat het grappig was om Maray te gebruiken in een 1 april-grap. Ze maakten een sollicitatiebrief namens hem en verspreidden persberichten dat ze hem hadden aangenomen.

3

Helaas voor hen nam de media het nogal letterlijk en begonnen ze het museum naar info te vragen over de kat.

4

Daarom besloot de staff om de aanwijzing definitief te maken en hem officieel ‘doorman’ te benoemen. Volgens werknemer Nina Strelkova werkt Maray dagelijks van 9 tot 5, met een lunchbreak en een klein ommetje in de middag. Hij heeft zelfs zijn eigen tent om ‘s nachts in te slapen.

5

“All people who work in our museum love Maray. Many bring him food from home and take pictures with him. So he gets a little fat now,” vertelt Nina. “And visitors love the cat too — lots of them taking selfies with him.”

6
Reageer op artikel:
1 april-grap van museum gaat fout en nu hebben ze officieel een kat in dienst!
Sluiten