Images 19 jun 2016 Mark

10 bizarre feiten over ‘s werelds grootste drugsbaas ooit: Pablo Escobar

10 bizarre feiten over ‘s werelds grootste drugsbaas ooit: Pablo Escobar…

1. Op zijn hoogtepunt verdiende Escobar 420 miljoen dollar per week…

2. In zijn huis in Puerto Triunfo bouwde hij een privé-dierentuin met giraffen, nijlpaarden, olifanten en nog veel meer dieren.

3. Ondanks zijn criminele achtergrond deed hij veel voor de gemeenschap en gaf hij geld aan allerlei instellingen, zoals kerken, ziekenhuizen en voedselbanken.

4. Escobar is verantwoordelijk voor de dood van zo’n 4000 mensen, waaronder 200 rechters, 1000 agenten en journalisten en politici.

5. Zijn grootste angst was uitlevering aan de VS. Hij deed er alles aan om niet in een cel in Amerika te belanden.

6. Toen Escobar een keer ondergedoken moest zitten, werd zijn dochter Manuela ziek. Om haar warm te houden verbrandde hij zo’n 2 miljoen dollar.

7. Hij kocht ooit een vliegtuig puur en alleen om zijn cash te verplaatsen.

8. Naar verluidt zou een veel gebruikt smokkelmiddel de banden van vliegtuigen zijn. Piloten konden hiermee zo’n 500.000 dollar per vlucht verdienen.

9. In een poging om de regelgeving omtrent uitlevering in Colombia te beïnvloeden, bood Escobar aan de nationale schuld van 10 miljard dollar te betalen.

10. Hij spendeerde zo’n 2500 dollar per maand puur en alleen aan rubber bandjes om al zijn pakketjes geld bij elkaar te kunnen houden.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
10 bizarre feiten over ‘s werelds grootste drugsbaas ooit: Pablo Escobar
Sluiten