Pranks 26 jul 2017 Redacteur

Over 10 jaar is er een app waarmee jij met je hond kan praten!

Een team futurologen dat werkt voor Amazon voorspelt dat mensen binnen 10 jaar met een geavanceerd vertaalprogramma met hun hond kunnen communiceren.

Dit zegt futuroloog William Higham, die voor Amazon werkt: “Nu al is het mogelijk om geluiden van prairiewolven te ontcijferen. Die hebben verschillende geluiden – in blaf- of jankvorm – voor het aanduiden van verschillende soorten roofdieren en kleuren”, vertelt Higham aan The Guardian. Hij refereert hiermee aan wetenschappelijk onderzoek dat biologieprofessor Con Slobodchikoff deed met de coyotes. “Ook Slobodchikoff verzekert dat zijn bevindingen toepasbaar zijn op andere dieren zoals huishonden.”

William Higham, werkzaam bij The Next Big Thing, stelt dat er veel geld verdiend gaat worden met deze dogtranslator: “Als je ziet hoeveel geld mensen uitgeven aan huisdieren – een soort ‘kinderen’ – dan zullen de baasjes zeker warm lopen voor zo’n vertaler. Ik weet zeker dat het iemand op termijn lukt een app op de markt te brengen waarmee korte gesprekken met een hond mogelijk zijn.”

Professor Slobodchikoff is overigens heel duidelijk dat het niet alleen maar leuk en lief zal zijn: “Het kan zijn dat een conversatie anders loopt dan verwacht. Een dier kan namelijk ook zeggen: ‘idioot, voer me en laat me verder met rust’.”

Amazon verkoopt overigens al een mens-naar-kat vertaalapp. Hier zijn weinig klanten tevreden mee. Katten raken er gigantisch verward door.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Over 10 jaar is er een app waarmee jij met je hond kan praten!
Sluiten