Pranks 13 jul 2017 Redacteur

10 maanden lang werd deze hond afgebeuld, maar toen kwam zijn redder…

Bij de plaatselijke politie van het Spaanse Granada kwam een schokkende oproep binnen. Een dorpsbewoner uit de buurt had een sterk verwaarloosde hond gevonden, voor wiens overleven elke minuut beslissend was.

Onmiddellijk werden de dierenbeschermers van Albergue de Animales Dog House ingeschakeld die het fel verzwakte hoopje ellende naar de dierenarts brachten.

hond

En meer als een hoopje ellende zien de dierenbeschermers inderdaad niet voor zich. De hond is zo uitgehongerd dat ze nog maar 7 kg weegt. Elke individuele knook snijdt zich als een mes door haar huid.

De hond is zo verzwakt dat ze zelfs haar eigen lichaamsgewicht niet meer kan dragen. De dierenbeschermers dopen de hond Barilla, omdat ze eruitziet als een sliert spaghetti.

De organen kunnen het elke minuut begeven en iedereen is ervan overtuigd dat ze de nacht niet zal overleven. Maar een laatste glinstering in haar ogen verraadt dat er nog steeds vechtlucht in haar schuilt.

Voordat er nog maar aan voederen gedacht kan worden, krijgt ze een infuus om haar bloedsomloop te stabiliseren. Pas daarna mag ze kleine porties voedsel en water innemen.

Ze wordt dagelijks 5-6 keer gevoederd en won daardoor al 1 kg lichaamsgewicht. En met het gewicht groeit ook haar zelfvertrouwen.

De dierenbeschermers schatten haar 10 maanden en vermoeden dat ze al die tijd nooit van pijn gespaard is gebleven – zonder voeding of water. Maar eindelijk leert Barilla dat er ook goede mensen bestaan.

Van week tot week verbetert haar gezondheidstoestand zienderogen. Langzaam zien we de ware schoonheid van deze hond verschijnen, waarbij het wellicht gaat om een Belgische herder.

Voor de eerste maal in haar leven ziet Barilla er gezond uit en kan ze de toekomst tegemoet lachen. En daartoe heeft ze alle redenen want ze is op het nippertje aan de dood ontsnapt.

Maar het allerbeste nieuws komt op het einde: dierenbeschermer Eduardo Rodriguez werd op verliefd op het eerste gezicht en adopteerde Barilla.

Barilla werd met open armen ontvangen door hem, zijn vrouw, dochter en 5 andere honden.

Vele gelukkige dagen zullen haar toekomst vullen en ze zal de dierenbeulen van vroeger snel vergeten zijn. Naar deze dierenbeulen wordt trouwens nog ijverig verder gezocht. Hopelijk worden ze snel gevat en zwaar gestraft.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
10 maanden lang werd deze hond afgebeuld, maar toen kwam zijn redder…
Sluiten