Pranks 13 mei 2017 Redacteur

10 redenen waarom whisky drinken ontzettend gezond voor je is

1.Goed voor de calorieën. Calorieën tellers opgelet! Drink je een Whisky dan krijg je slechts 86 kcal per 35 ml binnen. Een flesje bier zit al op 139 kcal en een wijntje op 123kcal.

whisky

2. Goed voor de bloedsuiker. Snelle koolhydraten verhogen je bloedsuiker. Dit heeft allerlei negatieve effecten op je gezondheid. Alcohol zou boordevol zitten met dit spul. Nou het goede nieuws is dat Whisky 0,0 koolhydraten bevat.

3. Goed voor de bloedsomloop. Van Whisky gaat je bloed beter stromen. Waarom? Whisky verdunt je bloed waardoor het beter gaat stromen. Dus heb je last van koude handen of een hoge bloeddruk, neem dan een lekker glaasje Whisky.

4. Minder risico op dementie. Drink je regelmatig één tot twee glaasjes Whisky per dag dan lijkt het risico op dementie af te nemen. Je moet niet overdrijven want meer drinken verhoogd het risico op dementie. Dit is de zogenaamde J-vormige curve.

5. Minder risico op een beroerte. Door de antioxidanten (zoals ellaginezuur) in de Whisky is de kans dat slecht cholesterol zich gaat nestelen in de bloedvaten minder aanwezig.

6. Whisky verlaagt je cholesterol. Er zijn twee typen cholesterol. De goede en de slechte. Whisky zorgt dat het slechte cholesterol beter door het lichaam afgevoerd kan worden.

7. Weg met de stress. Tegenwoordig zijn we allemaal druk, druk en nog eens druk. Rennen en vliegen is een dagelijks patroon aan het worden. Relaxen op zijn tijd is van levensbelang. Whisky helpt jou daarbij. Hoe? Doordat je bloed beter gaat stromen krijgen de organen weer meer lucht. Je zenuwen en spieren worden meer ontspannen en je angst en stress voel je uit het lichaam wegvloeien.

8. Goed voor de spijsvertering. Eten wordt door het lichaam omgezet in energie. Energie hebben we nodig om te kunnen leven. Je spijsvertering speelt daarin een belangrijke rol. Whisky helpt te ontspannen en dat heeft ook zijn effect op de spijsvertering.

9. Goed voor een goed gesprek. Wat is er nu lekkerder dan lekker met een glaasje Whisky bij het knapperende houtvuur een goed gesprek hebben met je partner, familie of vrienden. Een leuk sociaal leven is belangrijk voor een goede gezondheid.

10. Met Whisky leer je genieten. Whisky is een drank die je rustig drinkt. Lekker nippen aan een glaasje Whisky boordevol ijs of juist niet. Je leert het leven te waarderen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
10 redenen waarom whisky drinken ontzettend gezond voor je is
Sluiten