Images 20 nov 2016 Mark

109-jarige man breidt de hele dag truien, met een bijzondere reden…

Als vrijwilliger dieren de winter door helpen

Hoe de wereld in elkaar zit blijft me altijd verbazen en inspireren. Ondanks dat we ook vaak rampen en oorlogen zien gebeuren denk ik dat de natuur en het universum hier mee verbonden zijn.

Helaas zijn wij mensen vaak de schuldigen aan de wreedheden die er op aarde gebeuren. Een recent voorbeeld is de tank die laatst olie lekte bij de kust van Australië bij het Philip Island Nature park.

Honderden diersoorten verkeerden in levensbedreigende situatie door de olie lekkage. Er was gelukkig een man die hierdoor een kans zag om een plan te maken om de aarde te redden. Maak kennis met Alfred ‘Alfie’ Date. Een man van 109 jaar maar dat zou je hem niet geven hij geniet uitbundig van het leven. Alfie heeft meer dan honderd kleine sweaters gebreid voor zijn vrienden.

Deze sweaters zijn echter niet voor mensen maar voor de pinguïns. Alfred doet als vrijwilliger mee aan het ‘Knits for Nature program’. Hij breidt truitjes voor de dieren die door de olie zijn geraakt.

De sweaters zorgen ervoor dat de olie makkelijk uit de veren van de pinguïns gaan en dat helpt ze sneller herstellen. Kijk hoe gelukkig deze pinguïns eruit zien, en dat allemaal dankzij Alfred’s harde werk. Vergeet dit hartverwarmende verhaal niet te delen met je vrienden en familie.

Reageer op artikel:
109-jarige man breidt de hele dag truien, met een bijzondere reden…
Sluiten