15 Must-See reclame advertenties van bedrijven

John de Jong 28 okt 2014 Pranks

1. Nike, just run uhm… do it!
Nike inspireert ons natuurlijk al jarenlange met fantastische reclamespots op T.V. en internet. Maar dat Nike nu ook schitterende, pakkende en treffende reclame uitingen door de stad heeft hangen is minder bekend. Deze prachtige “Just Run it” bank van Nike zorgt ervoor dat je toch weer even achter je oren krabt. Morgen? Nee dacht Nike, je start vandaag met hardlopen. No excuses anymore!
Straatvertentie_Nike-e1414146707820

2. McDonalds, i’m loving it!
De Mac, McDonalds, tsja wat moeten we erover zeggen? Deze prachtige Mac fries als zebrapad zijn in ieder geval doeltreffend en valt uiteraard op. Dit schitterende McDonalds friet zebrapad zal ongetwijfeld voor een flinke boost in de omzet gezorgd hebben want deze prachtige advertentie zal in ieder geval de aandacht hebben getrokken van een flink aantal personen.
Straatvertentie_McDonalds-e1414146733532

3. Homer Simpson en zijn donuts roltrap
Onze Homer toch, wat moeten we toch mét én zonder jou vriendelijke donutvriend. Dat moest ook de maker van deze roltrapadvertentie gedacht hebben. De Simpsons zullen ongetwijfeld hebben genoten van de extra exposure die zij hiermee hebben verkregen. Deze Homer Simpson roltrap zal in ieder geval een flinke lach op het gezicht van diverse voorbijgangers hebben getoverd. Zeg nou zelf, deze prachtige “I love Donuts” Homer wil jij toch ook in jouw “hometown”?
Straatvertentie_Simpsons-e1414146761107

4. Strandzand afspoelen met Sprite
Met Sprite het zand van het strand afspoelen. Deze opvallende, bijzondere en tegelijkertijd enerverende advertentie zal ongetwijfeld voor een flinke publiciteitsstunt hebben gezorgd bij de 7up concurrent. Dat iedereen op het strand vervolgens een Sprite kocht zal hoogstwaarschijnlijk niet al te lekker gevallen zijn bij die andere “bubbeltjeswater” fabrikant. Sprite wist zichzelf in ieder geval op unieke wijze te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie met deze prachtige advertentie.
Straatvertentie_Sprite-e1414146782543

5. Superman is in de lift?
Dat wij mannen op unieke wijze genieten van actiefiguren als Superman en Batman is uiteraard al algemeen bekend. Echter deze Superman lift laat zelf vrouwenharten sneller kloppen. Deze slim bedachte promotielift voor de nieuwe Superman film zal veel bezoekers richting de bioscoop hebben gelokt want deze advertentie valt natuurlijk wel héél erg op. Dat de Superman film op deze wijze werd gepresenteerd is echter niets nieuws. Voor verschillende grote actiehelden films zoals deze Superman film, worden in America alle registers open getrokken om promotie te maken.
Straatvertentie_Superman-e1414146806797

6. Een Mars trucksize, nóg bigger dan de Mars Kingsize…
Mars heeft nieuwe formaten uitgebracht. Toen er diverse mensen bleven zeuren om het formaat van de Mars aan te passen heeft het bedrijf geluisterd en mensen te voorzien in één grotere maat dan de “Kingsize” variant. De Trucksize Mars is er echter wel om te delen, aangezien nagenoeg niemand de Trucksize Mars in zijn eentje kan bedwingen. Deze chocoladebom zal er in ieder geval voor zorgen dat je de eerst komende vier maanden de sportschool niet uit mag komen.
Straatvertentie_Mars-e1414146865698

7. Politieadvertentie: “Alles dat u zegt, kan tegen u gebruik worden”
Een fantastische politieadvertentie midden in de stad. Deze prachtige verhooradvertentie zorgde voor een hoop aandacht en opschudding toen deze net geplaatst werd. Wat moest de Politie toch met dit soort aparte reclameadvertenties. Wat zij echter niet wisten is dat deze opgehangen waren om zodoende extra promotie te maken voor de politiewerkzaamheden. Op deze manier zou er misschien méér aandacht en respect ontstaan voor de handhavers van de wet.
Straatvertentie_LawOrder-e1414146887733

8. Ideeënlamp midden op straat.
Je kent dat wel, zo’n tekenfilm-idee moment. Precies op het moment dat een stripfiguur een idee krijgt verschijnt een gloeilamp boven die persoon die vervolgens aanspringt. Dit idee is inmiddels ook in real-life verschenen. Echter niet precies wanneer er iemand een fantastisch idee heeft springt te gloeilamp aan. De gloeilamp springt ook aan indien jij er onder door loopt. Nu maar hopen dat er door deze gloeilamp-ideeën-reclame ook een aantal fantastische ideeën zijn ontstaan.
Straatvertentie_Lampie-e1414146908610

9. Een overheerlijke bak koffie
Dat een bak koffie in de ochtend wonderen doet zijn wij inmiddels allemaal wel mee bekend. Hier sprong dit koffiemerk echter op ultraslimme wijze op in middels deze fantastische verborgen reclame op putdeksels. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik iedere ochtend trek krijg in een heerlijke bak koffie. Of zal dat komen omdat dit ritueel inmiddels al jaren zit ingebakken? Mij om het even, wáár is de dichtstbijzijnde koffiewinkeltje?
Straatvertentie_Koffie-e1414146931796

10. Have a Break, have a KitKat
Even een rustmomentje inplannen met een heerlijke KitKat. Dát is de verborgen boodschap achter deze KitKat bank. Het is wel een slimme actie geweest van KitKat en het heeft een bijzondere lading publiciteit meegekregen. Dat KitKat met deze prachtige bank in dit lijstje terecht is gekomen is wel verdiend want deze bank is een prachtige en slimme marketingstunt van het “have a break team” van KitKat geworden.
Straatvertentie_Kitkat-e1414146951223

11. Ikea pimpt bushaltes, wachter wordt aangenamer
Dat Ikea al jarenlang van onze huizen een “thuis” maakt is natuurlijk al jaren bekend. Maar dat Ikea d’r ook persoonlijk op toe ziet dat onze bushaltes een stukje aangenamer worden is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Deze door Ikea gepimpte bushaltes zorgen ervoor dat het wachten nét even plezieriger wordt. Dankzij deze marketingstunt heeft Ikea in ieder geval weer een hoop publiciteit verkregen.
Straatvertentie_Ikea-e1414146972713

12. Heerlijke Hubba Bubba kauwgom rondom een flat.
Hubba Bubba, welke persoon die in de nineties geboren is kent het niet. Een leuke kauwgom die je helemaal kon uitrollen om vervolgens lekker op te peuzelen. Misschien is het wel een van de meest gemiste items uit onze jeugd. Dat Hubba Bubba met deze marketingactie ons vervolgens nog even met de neus op de feiten drukt en doet beseffen dat we écht te oud zijn geworden voor hun kauwgom doet pijn, máár laat ons wel even terug zwijmelen aan de prachtige jaren negentig met overheerlijke kauwgom (die eigenlijk erg snel smaakloos werd, maar dat geheel ter zijde)
Straatvertentie_HubbaBubba-e1414146994341

13. Always Coca-Cola in de oorspronkelijke flesjes
Coca-Cola misschien wel het merk met de meest schitterende flesontwerp ooit. Niet voor niets worden vrouwenlichamen vandaag de dag nog altijd vergeleken met dit flesje van Coca Cola. Dat Coca Cola met dit flesje ook de schoonheidsidealen van de vrouw aanzienlijk verscherpte was hen echter een rotzorg. Dat vrouwen niet kunnen tippen aan het design van dit flesje al helemaal… Echter heeft Coca Cola met dit fantastische lichtgevende flesje weer een prachtige marketingstunt neergezet.
Straatvertentie_CocaCola-e1414147015614

14. De tijd tikt langzaam door, horloge reclame!
Dit hippe horlogemerk heeft wel een hele slimme, opvallende en tegelijkertijd unieke manier gevonden om het merk aan te prijzen aan de doelgroep. Door in de bus de “hou vast” banden te veranderen in hun horloges kunnen klanten al exact zien hoe de horloge om hun pols staat. Dát is nog een slimme manier van marketing voeren. Deze horloges zullen ongetwijfeld als zoete koek over de toonbank zijn gevlogen!
Straatvertentie_Horloges-e1414147037403

15. Ariël krijgt logischerwijs ALLES schoon, zelfs schuttingen
Deze Ariël schutting valt natuurlijk op. Midden in de stad is het stuk dat met “Ariël is behandeld” een stuk schoner dan de rest van de muur. Het is logisch dat Ariël op deze manier de producten aanprijst, want zoals we wellicht nog allemaal weten, Ariël krijgt álles schoon. Of zal deze schutting zelfs voor het befaamde merk nét iets teveel van het goede zijn?
Straatvertentie_Ariel-e1414147058724

Reageer op artikel:
15 Must-See reclame advertenties van bedrijven
Sluiten