Pranks 24 mei 2017 Redacteur

21 redenen waarom bier ontzettend goed voor je is!

1. Bier zit vol met vitaminen en mineralen…zoals fosfor, jodium, magnesium en kalium.

2. In bier zitten minder suikers dan in frisdrank. In een blikje cola bijvoorbeeld zitten zeven theelepels suiker en in een half biertje iets meer dan één.

3. Bier verhoogt de productie van gal, dat helpt bij de vertering van vet eten en het versnellen van je spijsvertering.

4. Bier verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Bier zorgt namelijk voor een stijging van een goede soort cholesterol, dat de kans op hart- en vaatziekten juist verkleint. Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct.

5. Bier bevat een antioxidant die goed is voor je huid. Ferulinezuur, dat veel in bier voorkomt, is een antioxidant die je huid herstelt na zonschade.

6. Bier beschermt je tegen een beroerte. Bier voorkomt dat je bloed gaat klonteren.

7. Bier is goed voor je bloeddruk. Gematigd bierverbruik houdt je bloeddruk onder controle.

8. Bier kan diabetes voorkomen.

9. Bierdrinkers hebben minder kans op alzheimer en dementie. Het verbetert je geheugen zelfs!

10. Je botten versterken door bier.

11. Last van diarree? De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.

12. Bier helpt tegen stress.

13. Bier voorkomt nier- en galstenen met maar liefst 40%.

14. Een glas bier in de avond voorkomt slaapstoornissen.

15. Bier bevat polyfenolen die de groei van tumoren in toom houden en beschermt je dus tegen ziekten zoals kanker.

16. Bier is goed voor je als je verkouden bent. Dit geldt zeker wanneer je warm bier drinkt. Het bevordert de bloedsomloop, de ademhaling en versterkt je immuunsysteem.

17. Bier beschermt de foetus tegen vroeggeboorte en misvormingen bij zwangere vrouwen. Maar dan wel alcoholvrij bier, natuurlijk!

18. Bier helpt maagzweren voorkomen. Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken.

19. Bier is een goede dorstlesser. Bier bevat voor meer dan 80% uit water.

20. Bier helpt bij afvallen… Of dit helemaal waar is betwijfelen wij nog, maar uit studies blijkt dat mensen die met mate bier drinken minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers.

21. Bier is goed voor je haar. Bier bevat mineralen en vitaminen die goed voor de verzorging van je haar zijn. Een ‘bierspoeling’ geeft je haar meer volume.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
21 redenen waarom bier ontzettend goed voor je is!
Sluiten