Images 20 aug 2016 Mark

22-jarig meisje deelt verhaal hoe ze anorexia en boulimia overwon

Gemma Walker was 14 jaar toen bleek dat ze anorexia en boulimia had. Artsen vertelde haar dat ze zou sterven als er niets aan werd gedaan. Elke ochtend ging haar vader checken of ze nog leefde. Na 7 jaar, nu is 22, is ze volledig hersteld. Ze besloot haar verhaal te delen op Facebook. Zo zag ze er op 14-jarige leeftijd uit:

1

“Het is moeilijk voor mij om de foto’s te zien, niet om hoe ik er toen uitzag, maar om hoe ik me toen voelde,” vertelde Gemma. “Ik kijk naar elke foto en weet nog precies hoe ik me voelde of wat er achter de foto zat. Ik voelde me verdoofd. De dagen gingen in elkaar over en ik hoopte elke dag dat ik gewoon rustig in mijn slaap zou overlijden. Mijn familie en ikzelf waren er klaar voor om mij te laten gaan.”

Voor vader Steve doet het nog wel pijn als hij de foto’s ziet: “Het waren de moeilijkste en angstigste jaren van ons leven. Elke ochtend keken we of ze nog ademhaalde, we keken of haar zwakke hart nog sloeg,” zei hij. “Sommige nachten zaten we op de vloer naast haar bed, gewoon om bij haar te zijn. We konden niks anders voor haar doen.”

Toen ze beter probeerde te worden ging ze opeens 6.500 calorieën in 20 minuten eten. Ze viel flauw… “Mijn herstel was traumatisch,” zei ze. “Chronisch te veel eten en boulimia duurde anderhalf jaar. Ik ging van strikte, obsessieve regels over eten naar volledig verlies van controle.”

“Ik heb mijn prachte ouders te danken voor alles. Ze zijn letterlijk overal met me doorheen gegaan. Ik realiseer me nu pas wat een ongelofelijk liefhebbende ouders het zijn. Ik ben gelukkiger dan ik ooit tevoren ben geweest, het is gewoon een onwerkelijk gevoel.”

Tegenwoordig ziet ze er zo uit:

2

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
22-jarig meisje deelt verhaal hoe ze anorexia en boulimia overwon
Sluiten