Images 19 dec 2016 Mark

22-jarige heeft nog één laatste wens, waarna Facebook-oproep wonderen doet…

De 22-jarige Australische Kia Lettice is al op heel jonge leeftijd door het noodlot getroffen. Ze kampt al een lange tijd tegen maagkanker. Het lijkt erop dat ze de strijd zal verliezen. Ze ligt in het Prince-of-Wales ziekenhuis in Sydney als de artsen haar het slechte nieuws meedelen: ondanks de chemotherapie is de kanker uitgezaaid en ze vrezen dat ze nog maar enkele uren te leven heeft. Een van haar beste vriendinnen, Mahalia Murphy, heeft Kia de hele tijd bijgestaan en is vastbesloten om haar laatste momenten zo mooi mogelijk te maken. Ze heeft een plan.

Dat begint met een verbazingwekkende oproep op het internet. Ze vraagt de rugbyspeler Greg Inglis en Beau Ryan om Kia in het ziekenhuis te bezoeken:

“DRINGENDE OPROEP!!! Enige hulp om mijn vriendin op te beuren? Ze verblijft momenteel in het Prince of Wales ziekenhuis en heeft nog ruwweg 4 uur te leven omdat ze tegen kanker vecht. Ze wil dat Greg Inglis en Beau Ryan haar zouden komen bezoeken. Als iedereen dit zou kunnen delen of contact met me opnemen, zou dat erg gewaardeerd worden.”

Kia is namelijk een grote rugby fan (de nationale sport). Greg en Beau zijn beiden beroemde spelers – Beau is ondertussen niet meer actief als speler, maar heeft zijn roeping als sportverslaggever gevonden. Het ongelofelijke wordt werkelijkheid: de oproep van Mahalia verspreidt zich als een lopend vuurtje door heel Australië en belandt uiteindelijk bij de twee sportpersoonlijkheden. Nog geen twee uur later stuurt Beau haar een bericht dat hij onderweg is naar het ziekenhuis.

Als Mahalia haar doodzieke vriendin dan vertelt wie er dadelijk door de deur zal komen, kan ze het nauwelijks geloven. Voor de eerste keer sinds lang verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Ze kan niet geloven dat ze dadelijk de man zal ontmoeten waarvan ze als jong meisje altijd droomde.

Als Ryan dan in het ziekenhuis aankomt, brengen de twee nog enkele leuke uren met elkaar door. Ze posten een foto van hun tweetjes op Facebook die al snel meer dan 100.000 likes kreeg. De reacties zijn hartverwarmend. En daarmee is het verhaal nog niet ten einde.

Kia brengt niet alleen enkele uren met haar held door, maar nog de hele dag. Als de “termijn” die de dokters haar gegeven hadden verstreken is, is Kia nog steeds in leven. Het bezoek van Ryan schijnt haar energie en kracht gegeven te hebben om verder te vechten. Echt mooi hoe deze superster de tijd nam om bij een doodziek meisje langs te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
22-jarige heeft nog één laatste wens, waarna Facebook-oproep wonderen doet…
Sluiten