4-jarige met kanker is minuten van de dood verwijderd, wordt wakker en zegt 4 hartverscheurende woorden

Redacteur 8 apr 2017 Pranks

Ruth Scully had nooit kunnen vermoeden hoe verwoestend het zicht van een badkamertapijtje zou kunnen zijn telkens ze de badkamer binnen wandelde. Voor andere mensen is een tapijt in de badkamer iets doodgewoon, en niet in staat om eender welke emotie op te roepen. Maar voor Ruth vertegenwoordigt dit tapijt de liefde van haar zoon voor haar. Nolan Scully wilde nooit te ver weg zijn van zijn moeder toen hij tegen een zeldzame zachte weefsel kanker vocht, dus lag hij altijd op het badkamertapijt te wachten totdat mama klaar was met douchen.

kid2

Het begon allemaal met een verstopte neus, waar de meeste ouders niet teveel aandacht aan zouden besteden. Verstopte neuzen zijn doorgaans erg onschuldig. Maar voor Nolan zou het tot een verwoestende diagnose leiden.

Toen hij op een avond ook nog eens ademhalingsproblemen kreeg, gingen zijn ouders met hem naar de dokter. Daarop kreeg Nolan antibiotica, neusspray en een damper om zijn vermoedelijke sinusinfectie te behandelen.

Toen deze behandelingen niet hielpen stelde een specialist vast dat de adenoïden van de jongen gezwollen waren. Die zouden samen met zijn amandelen operatief verwijderd worden. In november 2015 ging hij onder het mes.

Vervolgens werd het weefsel van de adenoïden onderzocht en werd vastgesteld dat Nolan rhabdomyosarcoom had, een zeldzame vorm van zachte weefsel kanker. Plotseling stonden chemotherapie, bestraling en ontelbare tests centraal in het leven van de driejarige jongen.

kid3

Zij die Nolan kenden, en zij die hem niet persoonlijk kenden, baden om een wonder dat hij helemaal kankervrij zou worden. Op 4 februari 2017 was Nolan klaar om zijn strijd tegen kanker te beëindigen en overleed hij met de verwachting om naar de hemel te gaan.

Er is niets wat een ouder op dit moment kan voorbereiden. Maar Ruth besefte dat die tijd gekomen was toen het hele medische team van Nolan, met pijn in de ogen, met haar bespraken hoe ze de levensbeëindiging zo draaglijk mogelijk konden maken.

Toen Ruth aan Nolan zei dat hij niet meer hoefde te vechten, was hij duidelijk blij, maar bezorgd dat hij zijn mama zou teleurstellen. Ze besefte dat haar zoon had volgehouden voor haar, dus vertelde ze hem dat dit de enige manier was om in de hemel over hem te kunnen waken.

Nolan wilde naar de hemel gaan om te spelen en zou ondertussen wachten op zijn moeder. De familie van Nolan maakte zich klaar om hem van het ziekenhuis mee naar huis te nemen en hoopte op nog een avond met hem, maar hij legde zijn kleine hand zachtjes op zijn moeder en zei: “Mama, het is oké. Laten we gewoon hier blijven, oké?”

Op zeker ogenblik tijdens de volgende 36 uur vroeg Ruth of het goed was dat ze even een douche zou nemen. Maar toen ze uit de douche kwam, werd ze verteld dat Nolan in een diepe slaap was gevallen en dat zijn zuurstofwaarden ernstig gedaald waren.

kid4

Ze sprong bij haar zoon in bed, en als bij wonder werd hij wakker uit zijn coma om nog enkele woorden te zeggen vooraleer hij definitief zou wegglijden. Nolan lachte, opende zijn ogen en zei: “Ik hou van je mama.”

Ruth schreef op Facebook: “Nu ben ik degene die bang is om te douchen. Met niets dan een lege badkamertapijt waar eens een prachtige, perfecte kleine jongen op zijn moeder lag te wachten.” Hoewel dit verhaal hartverscheurend is, zorgde Nolan er wel voor dat hij met een glimlach en mooie woorden van zijn moeder afscheid kon nemen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
4-jarige met kanker is minuten van de dood verwijderd, wordt wakker en zegt 4 hartverscheurende woorden
Sluiten