5 redenen waarom drop ontzettend gezond is

Redacteur 7 mei 2018 Pranks

1. Het bevordert het metabolisme

Drop bevat antioxidanten, in zijn puurste vorm, die erg goed zijn voor het lichaam. Hierdoor krijgt het lichaam de mogelijkheid de temperatuur te verhogen en het metabolisme te bevorderen. Dus als je graag je metabolisme wil verhogen, kies dan voor drop in plaats van reguliere snoepjes, die juist het tegengestelde effect hebben.

2. Het helpt de maag

De meeste mensen zien drop als snoep, maar de zoethout wortel heeft een lange medische geschiedenis. Het wordt gebruikt om de klachten bij maagzweren, maagzuur en chronische gastritis te verlichten.

3. Het verminderd het hoesten

Is je ooit opgevallen dat hoestmedicijnen naar drop smaken? Duizenden jaren geleden, werd er ontdekt dat drop anti-flammatoire eigenschappen bezit, wat geschikt is om te dienen als hoestmedicijn.

4. Het helpt bij een lage bloeddruk

Drop verhoogt de bloeddruk, dus het is perfect voor mensen die lijden aan een lage bloeddruk. Echter als je een hoge bloeddruk hebt of zwanger bent, word het niet aangeraden om drop te consumeren.

5. Het is goed voor je tanden

Het klinkt misschien raar, omdat je vaak bij drop denkt aan snoep. Maar de zoethout wortel bevat antibacteriële substanties die bacteriën die gaatjes veroorzaken tegen kunnen gaan, zo schrijft de “Journal of Natural Products”.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom drop ontzettend gezond is
Sluiten