Pranks 8 nov 2017 Redacteur

5 redenen waarom het verstandig is om naakt te slapen

1. Je lichaamstemperatuur wordt gereguleerd

Als je helemaal naakt slaapt, blijft je lichaamstemperatuur zowel overdag als ‘s nachts bijna hetzelfde. Dat is veel beter dan slapen met kleren aan. Dan word je nog weleens zwetend wakker namelijk.

2. Het houdt de hormoonhuishouding in balans

Een gebalanceerd niveau van het hormoon melatonine zorgt voor een goede nachtrust. Als je naakt slaapt, worden deze hormonen natuurlijk afgegeven.

3. Je romantische relatie zou zich verder kunnen ontwikkelen

Fysiek contact en affectie zorgen ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt, die weer positieve en blije emoties met zich meebrengt. Hoe minder kleding je aan hebt, hoe meer deze hormonen een rol gaan spelen. Daarom kan naakt slapen de band tussen jou en je partner versterken.

4. Het is relaxt

Voel je jezelf soms gestrest? Dan moet je echt naakt gaan slapen. Cortisol is een stresshormoon dat in verhoogde niveaus voorkomt als het te warm is. Naakt slapen geeft mensen ook een gevoel van vrijheid die mensen kan kalmeren.

5. Je zult je beter voelen

Het is bewezen dat naakt slapen beter voor de bloedcirculatie is, dan het slapen met kleding aan. Dit betekent dat je dieper zult slapen zonder kleding aan en je meer uitgerust zal zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het verstandig is om naakt te slapen
Sluiten