Pranks 9 apr 2018 Redacteur

6 gezondheidsvoordelen van zaad

1. Sperma is een natuurlijk antidepressivum
Ik weet dat seks in het algemeen een glimlach op mijn gezicht kan toveren, maar ik had nooit gedacht dat het iets te maken had met sperma. Volgens een studie uitgevoerd bij 293 vrouwelijke studenten aan de State University of New York in Albany, kan blootstelling aan sperma de symptomen van depressie verlagen. De studie vergeleek vrouwelijke studenten die seks hadden met condooms versus vrouwen zonder seks, en ontdekte dat de laatste groep over het algemeen minder tekenen van depressie vertoonde.

Volgens de auteur van het onderzoek: “Deze gegevens komen overeen met de mogelijkheid dat sperma depressieve symptomen kan tegengaan, en bewijs dat aantoont dat de vagina een aantal componenten van sperma absorbeert die binnen enkele uren na toediening in de bloedbaan kunnen worden gedetecteerd.” In principe nemen vrouwen sperma snel op en kunnen de voordelen ervan gemakkelijk in de bloedbaan worden opgespoord.

Maar ga daarom niet onbeschermd vrijen. Ik zal het voor de hand liggende vermelden: er zijn nog steeds dingen als soa’s en je kunt ondanks deze gezondheidsvoordelen toch zwanger worden.

2. Het helpt je beter te slapen
Ja, zeker, je bent meestal uitgeput na seks, maar dat is misschien niet waarom je zo goed slaapt die nacht. Sperma bevat eigenlijk melatonine, een chemische stof die slaap en ontspanning induceert. Of je het nu binnenkrijgt of ontvangt via geslachtsgemeenschap, het komt je bloedbaan binnen en helpt je dommelt beter dan de meeste vrij verkrijgbare slaapmiddelen.

3. Een multivitamine in elke ejaculatie
Een theelepel sperma bevat meer dan 200 eiwitten en verschillende nuttige vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, calcium, chloor, citroenzuur, fructose, melkzuur, magnesium, stikstof, fosfor, kalium, natrium, vitamine B12 en zink. Terwijl de hoeveelheden van elke vitamine variëren met de leeftijd en relatieve gezondheid van de gedienstige man, is er meestal een aanzienlijke hoeveelheid zink aanwezig (ongeveer 3 procent van de Amerikaanse ADH), een antioxidant die het verouderingsproces vertraagt. Dus naast lichaamsbeweging, geeft seks (zonder condoom) je een gezonde dosis van iets goeds.

4. Orale seks kan uw bloeddruk verlagen
Een recente studie suggereert dat het regelmatig doorslikken van sperma uw bloeddruk kan verlagen. Vrouwen die het sperma van hun mannelijke partner doorslikken tijdens orale seks hebben vaak een veel lager risico op pre-eclampsie – een complicatie tijdens de zwangerschap die resulteert in een superhoge bloeddruk. Dus sperma is nuttig bij het maken en bevallen van een baby.

5. Het verlaagt het risico op prostaatkanker (bij uitzetting)
Dus deze laatste is niet zozeer een gezondheidsvoordeel van sperma, maar eerder dat sperma wordt vrijgegeven. Het dagboek van de American Medical Association meldde dat “hoge ejaculatie-frequentie gerelateerd was aan een verminderd risico op totale prostaatkanker.” Dit betekent dat, als u het alleen of met een vriend doet, als u regelmatig ejaculeert, u uw kansen om later prostaatkanker te krijgen vermindert. Plots krijgt de term “laat je demonen los” een nieuwe betekenis.

Meer: 8 dingen die u moet weten over de smartphone-spermentester

6. Het zou de volgende volledig natuurlijke brandblusser kunnen zijn
U leest dat goed. Onderzoek dat wordt uitgevoerd aan de Polytechnische Universiteit van Turijn suggereert dat het DNA in sperma kan worden gebruikt om vlamvertragende materialen te maken. Op dit moment zijn ze specifiek op zoek naar DNA uit haringcellen en ontdekken ze dat het wordt omgezet in een “keramisch materiaal wanneer het wordt blootgesteld aan extreme hitte”.

De wetenschap erachter is een beetje intens, maar simpel gezegd, de componenten in het DNA zouden een milieuvriendelijke manier kunnen zijn om weefsel tegen vlammen te beschermen. Hoewel dit geweldig klinkt, zou ik de menselijke brandblusser nog niet gaan proberen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
6 gezondheidsvoordelen van zaad
Sluiten