Pranks 28 mrt 2017 Redacteur

6-jarige Elise is eerste kind met Syndroom van Down dat in HEMA-folder staat

hema

De 6-jarige Elise uit Delft staat in de nieuwste folder van de Hema. Bijzonder? Volgens haar moeder niet, want Elise een kind zoals ieder ander. Toch is haar moeder Marianne de Cock best een beetje trots, want Elise is het eerste meisje met het syndroom van Down dat in een modecampagne van het Nederlandse warenhuis staat!

,,Dat ze toevallig een chromosoom meer heeft dan de meeste anderen, maakt haar natuurlijk wat anders, maar ze is daardoor niet bijzonder.’’ Toch werd ze door het reclamebureau van Hema gecast als model in de nieuwste lentefolder. ,,Ze wilden graag een meisje met Down met de maat 116-122, schreven ze op de Facebookgroep waar ik ook bij zit. Ik dacht: ‘ach, wat leuk’. Dus schreef ik Elise in’’, aldus De Cock. Het idee om een kind met Down in de folder te laten figureren komt uit de koker van woordvoerder Marry Jansen. ,,We willen als Hema uitstralen dat we supernormaal zijn. Gewoon, zoals de gemiddelde Nederlander. Dan moet je in de folder dat ook meenemen.’’ Elise’s moeder werkte ook hierom mee, want: ,,ze vinden het zo gewoon, dat ze er geen statement mee willen maken. Dat is mooi, want anders krijg je toch het gevoel dat een merk je kind wil uitmelken.” Wat vond Elise van de dag? ,,Zij vond het geweldig! Het was voor haar echt een feestje om naar Amsterdam te gaan. Na school stapten we in de auto, reden daar naartoe en werd ze heerlijk opgetut. En samen dansen op muziek van K3 met andere meiden in een mooie jurk… dat is toch een droom voor elk meisje van 6!’’

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
6-jarige Elise is eerste kind met Syndroom van Down dat in HEMA-folder staat
Sluiten