Images 17 okt 2015 Mark

75-jarige veteraan redt 20 mensen van gek met mes

Een nachtmerrie vond onlangs plaats in de bibliotheek genaamd Morton Public Library (Illinois). Waar zo’n twaalf kinderen met hun moeders een kamer in werden gedwongen door een gek met een mes die dreigde: ‘I’m going to kill some people!’.

Een legerveteraan genaamd James Vernon, 75 jaar, came for the rescue. En hope!

veteraan

Volgens Vernon werd het een 90 seconden durend gevecht tussen hem en de 19-jarige jongen.

De jongen, Dustin Brown, zou Vernon uiteindelijk een aantal keer heel lelijk raken op zijn hand en arm, maar dat was een kleine prijs om te betalen als je het vergelijkt met het scenario dat Vernon niet aanwezig was geweest.

Brown dreigde namelijk mensen, inclusief zichzelf, te vermoorden. Hij kwam de bibliotheek binnen met twee mensen toen Vernon hem confronteerde.

Eerst probeerde hij nog te praten: ‘I asked him if he was from Morton, did he go to high school. I asked what his problem was. He said his life sucks. That’s a quote.’

Terwijl de kinderen uit angst onder de tafels doken ging Vernon langzaam op de man af. Hij had 50 jaar eerder ooit training gehad in hoe om te gaan met mesgevechten, maar het nog nooit in de praktijk hoeven doen: ‘I knew he was right-handed. He was whittling on his left arm, making small cuts. He was trying to scare me, and he did.’

‘First rule of combat: Be fast and vigorous’, aldus Vernon. Terwijl Brown aanviel wist Vernon hem op een tafel te smijten, ondanks enkele venijnige steken in zijn handen en armen: ‘I hit him on the (right) collarbone with my closed hand.’

Vernon overmeesterde hem uiteindelijk op kracht en hij liet zijn messen vallen. Vernon hield hem onder controle tot de politie arriveerde. Hij is nu in zijn huis in Morton om te revalideren van zijn wonden.

Wat een held.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
75-jarige veteraan redt 20 mensen van gek met mes
Sluiten