Images 19 jul 2015 Mark

8 dingen die je nog niet wist over de whisky Jack Daniel’s

Jack Daniel’s is een van de meest verkocht whisky’s wereldwijd. Zijn herkomst vindt de whisky in Tennessee, Amerika. We kennen de naam allemaal. En velen hebben het vast al eens gedronken. Daarom een lijstje met acht dingen die je nog niet wist over de beste man en zijn fijne whisky:

1. Gratis fles Jack

Werknemers van het bedrijf krijgen elke eerste vrijdag van de maand een gratis fles JD bij hun salarisstrookje.

2. Jack’s moeder overleed toen hij heel jong was

Toen hij 6 jaar was overleed zijn moeder Lucinda Cook. Zijn vader trouwde opnieuw, maar Jack kon niet goed met zijn stiefmoeder omgaan en ging bij zijn oom wonen.

3. Jack had negen broers en zusjes

Hij was de jongste van 10 kinderen.

4. Jack kocht zijn eerste whisky toen hij 13 jaar was

Op zijn 13e raakte Jack bevriend met Dan Call, een protestantse voorganger die ook een kleine whisky-business ownde. Zijn vrouw zei echter dat hij moest kiezen tussen een van de twee en zodoende ‘verkocht’ Call zijn whisky-business aan Jack.

5. Het recept en productieproces zijn onveranderd sinds 1866

Om een echte Tennessee-whisky te worden en geen bourbon doorstaat de whisky een proces waarbij het voor rijping eerst 10 tot 12 dagen door vaten drupt, waarbij het een houtskool-smaak krijgt.

6. Elk vat whisky wordt getest door een ‘master tester’ voor verkoop

Jack Daniels vond dat een vat pas klaar was als die klaar was. Geen tijdsdruk, dus.

7. Niemand weet waarom het ‘Old No. 7’ heet. Dit geheim verdween met de dood van Jack in de vergetelheid

Er gaan wel veel geruchten. Zo zou Jack zeven vriendinnen hebben gehad. Of dat trein nummer zeven zijn vaten verplaatste. Anderen denken dat er een vat zeven jaar was verdwenen en toen Jack deze weer vond, noemde hij ‘m Old No. 7.

8. De bomen op Jack Daniel’s terrein zijn bedekt met schimmel

Dit komt omdat de ethanol die vrijkomt bij het destilleren en rijpingsproces in de bladeren gaat zitten en zo schimmel veroorzaakt.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
8 dingen die je nog niet wist over de whisky Jack Daniel’s
Sluiten