Pranks 4 mei 2017 Redacteur

8-jarig meisje overlijdt in Jemen tijdens huwelijksnacht… Dit kan toch allemaal niet?

Er zijn landen op de wereld waar er geen minimumleeftijd geld voor een huwelijk. Hierdoor vinden er vaak gedwongen huwelijken aangegaan met jonge meisjes. Tegenstanders van deze huwelijken vinden dat de meiden vaak te jong zijn om te begrijpen wat er gebeurt en dat ze fysiek te jong zijn om al seksuele handelingen te vervullen.

Volgens CNN is Jemen één van de landen waar geen minimumleeftijd geld voor een huwelijk.

Er is een voorbeeld van een jong (8-jarig) meisje dat moest trouwen met een oudere man in Jemen. Tijdens de huwelijksnacht werd ze door de man verkracht en ze overleed dezelfde nacht.

Het meisje overleed aan een inwendige bloeding. Ook in Jemen zijn er veel tegenstanders van uithuwelijking, elk jaar sterven hier veel mensen. Als de uithuwelijking zo door gaat zullen er weinig vrouwen overblijven die kinderen kunnen krijgen. Volgens de White Ribbon Alliance overlijdt 1 op de 90 vrouwen tijdens de bevalling.

Deze organisatie vindt dat gezonde moeders voor een gezondere wereld zorgen. Het doel van deze organisatie is ervoor te zorgen dat de vrouwen kennis hebben over hun rechten voordat ze zwanger raken.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
8-jarig meisje overlijdt in Jemen tijdens huwelijksnacht… Dit kan toch allemaal niet?
Sluiten