Pranks 13 apr 2018 Redacteur

8 redenen waarom honden beter zijn dan katten

1. Honden laten je lachen.
Een pilotstudie van 95 mensen vond dat hondenbezitters aanzienlijk vaker lachten dan katteneigenaren. Katten kunnen zelfs een sleur zijn – zelfs deelnemers zonder huisdieren meldden dat ze meer lachten dan degenen die net katten bezaten.

2. Honden helpen je vrienden te maken.

“Honden kunnen fungeren als katalysatoren voor menselijke sociale interacties, en er is gesuggereerd dat dit gevoelens van welzijn kan versterken”, aldus een studie, die ontdekte dat rondwandelen met een hond leidde tot meer interacties, vooral met vreemden, dan bij solo lopen.

“Wanneer ik buiten ben met mijn hond, ontmoet ik altijd nieuwe mensen en chat met hen”, zei een respondent in een enquête onder 23 bejaarde hondenbezitters die alleenstaand waren.

3. Het reukvermogen van een hond kan nuttig zijn.

Onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania trainen momenteel Golden Retrievers en Duitse Shepards om eierstokkanker te ruiken.

4. Honden zijn technologisch geavanceerd.

Terwijl de meeste katten druk bezig zijn met het proppen van verfrommelde weefsels in het huis, leren sommige technisch onderlegde honden hoe ze schriftelijke opdrachten op een iPad kunnen herkennen en erop kunnen reageren, zoals “zitten” of “snorrren”, en het beheersen van de kunst om selfies te nemen. Een in Londen gevestigd bedrijf genaamd City Dog biedt sessies om je hond te trainen hoe hij flatterende foto’s van zichzelf kan maken door met zijn neus over het scherm te vegen.

5. Honden houden ons fit.
Honden hebben wandelingen nodig – wat de eigenaar ook aanmoedigt om te lopen. Wandelen is een geweldige vorm van beweging. “Oudere mensen met honden hebben een gemiddelde dagelijkse afstand van ongeveer 0,95 mijl,” ontdekte een onderzoek.

Een afzonderlijke 5-jaar-studie van bijna 2.000 mensen in Perth, Australië, merkte op dat “hondenuitlating potentieel heeft om de fysieke activiteit in een groot deel van de gemeenschap te vergroten.”

6. Honden zijn echte helden.

Honden staan ​​bekend om hun onderscheidende neuzen, die kunnen worden gebruikt om bommen te ruiken, vermiste personen te vinden of criminelen op te sporen. Kortom, honden zijn vierpotige misdaadjagers.

7. Honden hebben een zesde zintuig.

Zogenaamde “aanvalswaarschuwende honden” hebben het aangeboren vermogen om te detecteren of iemand op het punt staat een aanval te krijgen. De hond zal het slachtoffer waarschuwen met “aandachtsgeneesmiddelen zoals jammeren, handtastelijkheden of angstig geblaf” ergens tussen “15 en 12 uur vóór de aanval”, aldus National Geographic. De honden kunnen zelfs worden getraind om op een knop op de telefoon te drukken die 911 oproept. Probeer uw kat snel te laten kiezen.

8. Honden helpen bedreigde dieren te redden.

Honden redden de wereld, één walvis per keer. Een zwarte laboratoriummix genaamd Tucker, bijvoorbeeld, is getraind om wetenschappers te helpen orka’s te volgen door te snuffelen voor hun kak. Door de walvisfaeces te bestuderen, kunnen onderzoekers zien hoe vervuiling bepaalde walvispopulaties treft.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
8 redenen waarom honden beter zijn dan katten
Sluiten