Pranks 11 jun 2017 Redacteur

9-jarige met kanker zegt “ik geef het op”. De reactie van zijn vader breekt ieder hart…

Als ouder heb je een gevoel van onmacht, wanneer je ziet dat je kind ziek is. Je zou er alles aan willen doen om ervoor te zorgen dat je kleine zo snel mogelijk beter wordt. Een dergelijke situatie is al erg genoeg wanneer het een zere keel, of een griepje betreft. Maar het idee dat je kind zo ziek is, dat hij of zij het niet zal overleven, is iets waar ouders liever niet over na willen denken.

Het leven kan echter meedogenloos zijn en toen de zoon van Bill Kohler ziek werd, werden gesprekken over de dood onvermijdelijk.

jongen1

Ayden was slechts negen jaar oud toen bij hem diffuse intrinsieke ponsgliomen (DIPG), een zeldzame, agressieve vorm van hersenkanker, werd vastgesteld.

Kinderen die deze diagnose krijgen, overlijden meestal binnen een jaar, schrijft het Amerikaanse Gezondheidsinstituut.

jongen2

Maar het slechte nieuws stopt daar niet. Ayden had niet slechts één tumor op zijn hersenstam, hij had er twee.

Zoals elke ouder, probeerde Bill er alles aan te doen om zijn zoon te redden, maar niets mocht baten.

jongen3

Toen Bill uiteindelijk had geaccepteerd dat zijn zoon het niet zou redden, beloofde hij hem één ding: Hij zou er alles aan doen om Ayden’s laatste dagen op aarde zo fijn mogelijk te maken.

Hij zorgde voor een ontmoeting tussen Ayden en zijn favoriete worstelhelden, ging samen met hem jagen en gaf een verjaardagsfeest voor zijn 10e verjaardag.

jongen4

“We bekeken per dag hoe het ging en hoe we het meest uit die dag konden halen,” vertelde Ayden’s moeder Jennifer Zeigler aan Public Opinion.

Maar toen brak de tijd aan, waar iedereen zo tegenop zagen. Ayden kon niet meer lopen en had zelfs moeite met ademhalen.

Hij had de kracht niet meer om de strijd aan te gaan, en zei tegen zijn vader: “Papa, ik geef het op.”

jongen5

Dit zijn woorden die geen enkele ouder wil horen. Hoe moet je daarop reageren?

Bill gaf het enige antwoord dat hij kon bedenken:
“Ik zal je een belofte doen. Als je zo hard gevochten hebt als je kunt, en je het gevoel hebt dat je je uiterste best hebt gedaan….dan beloof ik je, dat het oké is om op te geven.”

jongen6

Ayden stierf op 22 maart van dit jaar, slechts zeven maanden na zijn diagnose.

Ayden’s laatste wens?

“Als mensen bij elkaar komen om mij te herdenken, wil ik dat ze dansen, zingen en groepsfoto’s maken,” zei Ayden. “En als iemand vraagt ​​hoe ik herinnerd wil worden, zeg dan gelukkig, grappig, atletisch, wijs, een vechter, zorgzaam en onbaatzuchtig.”

Hoewel Ayden nu een engel is en niet langer in ons midden is, blijft de herinnering aan hem voor altijd voortbestaan.

jongen7

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
9-jarige met kanker zegt “ik geef het op”. De reactie van zijn vader breekt ieder hart…
Sluiten