Pranks 14 jan 2018 Redacteur

Afschuwelijk: hond doodgeschoten tijdens wandeling in Limburgs bos

In het Limburgse Hoogbos in de Voerstreek is gistermiddag een hond doodgeschoten. Het baasje van de Duitse herder is verbijsterd en wil andere hondeneigenaren waarschuwen.

Samen met haar twee honden liep de Maastrichtse Margriet Rennenberg gisteren in het Hoogbos. Haar Duitse herder Moos liet ze loslopen, de andere was aangelijnd. “Ze liep een stukje vooruit. Dat deed ze wel vaker,” zegt Rennenberg tegen 1Limburg. Dan hoort de vrouw ineens twee schoten en hondengejank. Wanneer ze Moos roept, reageert ze niet. Vervolgens hoort ze een auto wegrijden. Haar hond is spoorloos verdwenen.

De Maastrichtse heeft gisteren en vandaag de hele dag naar haar hond gezocht, maar zonder resultaat. “Dit is écht afschuwelijk”, zegt Rennenberg tegen de Limburgse zender. “Ik vrees dat de jager haar heeft meegenomen. Een tijdje terug heb ik al eens een woordenwisseling met een jager gehad. Dit, omdat ik tijdens het jachtseizoen door het gebied wandelde. Toen werd ik uitgescholden.”

Volgens Rennenberg heeft de politie haar eraan herinnerd dat ze haar hond aangelijnd had moeten houden. “Dat weet ik ook wel, maar dat wil niet zeggen dat je dan zomaar een hond mag doodschieten.” Ze denkt niet dat ze haar hond ooit nog terug zal zien, maar hoopt dat andere hondenbezitters door haar verhaal extra alert zullen zijn. “Ik moet er niet aan denken dat er nog een hond wordt doodgeschoten.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Afschuwelijk: hond doodgeschoten tijdens wandeling in Limburgs bos
Sluiten