Images 5 feb 2017 Redacteur

Alcohol mixen met Red Bull geeft hetzelfde effect als cocaïne!

coke1

Het kan soms lastig zijn om een clubavond vol te houden, vooral als je er al een lange dag op hebt zitten. Het lijkt dan ook een logische oplossing om even een wodka red bull erin te gooien als het even tegen zit, toch?

Echter blijkt uit onderzoek van Richard van Rijn dat het combineren van alcohol met energy drink het zelfde effect op je brein heeft als dat van het gebruiken van cocaïne. De onderzoekers maakten voor het onderzoek gebruik van volwassen en nog-groeiende muizen. Wat bleek is dat de adolescente muizen die alcohol gecombineerd met energy drank kregen, dezelfde psychische en neurochemische symptomen vertoonden als de adolescente muizen die cocaïne hadden gekregen.

coke2

De onderzoekers zeggen ook dat het de effecten van het gebruik van alcohol met energy drink aanhouden tot wanneer je al meerdere jaren volwassen bent. Ook zou het negatief effect hebben op de manier waarop je later met drank en drugs omgaat. Ook zeggen de onderzoekers, dat je door het drinken van de alcohol met energy, je later meer cocaine nodig bent om dezelfde high te ervaren – je tolerantie wordt namelijk opgebouwd.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Alcohol mixen met Red Bull geeft hetzelfde effect als cocaïne!
Sluiten