Pranks 31 jan 2018 Redacteur

Als ‘tweede’ geboren kinderen zijn vaak de druktemakers en de vervelendste kinderen!

Joseph Doyle, een MIT-econoom, bestudeerde tienduizenden kinderen uit Denemarken en Florida om erachter te komen of de geboortevolgorde enig effect had op de kans dat een persoon betrokken raakt bij problemen op school, jeugdcriminaliteit of volwassen misdaad. Hij en zijn collega’s gebruikten gegevens van de eerste twee kinderen in gezinnen met twee of meer kinderen (broers en zussen moesten dezelfde moeder en vader hebben en een tweeling werd uitgesloten) en waren gericht op gezinnen waarin het tweede kind een jongen was (sinds tienerjongens komen vaker in de problemen dan tienermeisjes).

De studie wees uit dat jongens van 20-40% meer kans hadden om op school of in het rechtssysteem met discipline te worden geconfronteerd dan eerstgeboren jongens. Deze neiging van de tweede geborene om de lasteraar te zijn, was veel meer uitgesproken onder broers dan wanneer een zuster erbij betrokken was. Onderzoekers merkten ook op dat, ondanks de verschillen tussen Denemarken en Florida in ‘sociaal-demografische kenmerken, evenals in de rechtsstelsels, de geschatte effecten van de tweede geboorte opmerkelijk vergelijkbaar zijn op beide locaties’.

Wat is precies het verschil, hier? Wat zou het verschil tussen eerstgeboren jongens en jongens van de tweede generatie kunnen verklaren, en hoe is het de schuld van hun ouders, omdat we zeker weten dat dit de volgende is? Volgens de studie: “We beschouwen verschillen in aandacht van ouders als een mogelijke factor die bijdraagt ​​aan de hiaten in delinquentie in de geboortevolgorde.”

Ah, ja. Daar is het.

Het gaat allemaal terug op het idee dat eerstgeboren kinderen alle aandacht van hun ouders krijgen, terwijl de tweede geborene keiharde kinderen kan worden. Maar de studie bracht een andere mogelijke factor naar voren die we heel interessant vonden: in een interview met NPR zei Doyle: “De eerstgeborene heeft rolmodellen, die volwassenen zijn. En de tweede, later geboren kinderen hebben rolmodellen die enigszins irrationele 2-jarigen zijn, weet je, hun oudere broers en zussen. ‘

Hij heeft een punt – niemand op aarde zou hun gedrag moeten modelleren na een tweejarig kind.

Want als ik naar de supermarkt ga en ga schreeuwen dat ze uit de paarse doos met fruitsnacks zijn en alleen de groene doos met fruitsnacks hebben, zal ik waarschijnlijk even met een politieagent praten. (En ik zal “Nee!” Roepen als hij zegt dat ik mijn handen achter mijn rug moet leggen en houd dan mijn adem in totdat ik flauwval of hij laat me met rust.)

Ouders van twee jongens zouden hun jongste echter het zij-oog niet moeten geven. Zoals Shankar Vendatam van NPR opmerkt: “Dit onderzoek schetst natuurlijk een breed beeld. Het beschrijft niet wat er in elk gezin gebeurt. “Hij heeft gelijk – dit zijn slechts interessante cijfers uit één onderzoek. Geef je toekomstige misdadiger een tussendoortje voordat hij de kinderen in de zandbak op het punt van de vrachtwagen vasthoudt.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Als ‘tweede’ geboren kinderen zijn vaak de druktemakers en de vervelendste kinderen!
Sluiten