LOL 11 sep 2018 HFMN

Amerikaanse series in het buitenland: deze hilarische rip-offs moet je zien!

Populaire Amerikaanse series gaan vaak de wereld over, maar in sommige landen hebben ze geen geld voor de dure rechten. Daarom bouwen ze vaak rip-offs om het alsnog uit te kunnen zenden. En dat is simpelweg hilarisch om te zien!

Rip-offs van populaire series

In Nederland krijgen we, mede door Netflix, series als Breaking Bad en Friends te zien. In sommige landen is dat overigens niet het geval. Rechten voor populaire Amerikaanse series zijn hartstikke duur en daar is simpelweg geen geld voor. Dan kan je ervoor kiezen om de series niet uit te zenden, of gewoon je eigen rip-off ervan te maken. En er zijn aardig wat landen die voor de tweede optie gekozen hebben. Daarom zetten we de leukste, en bizarste, voor je op een rij!

Always Sunny in Philadelphia | Rusland

De Russische versie van It’s Always Sunny in Philadelphia heeft niet alleen een originele cast, maar ook een zeer originele titel. Maak kennis met It’s Always Sunny in Moscow.
Series, Amerikaanse series, rip-offs, buitenland

24 | India

De orignele serie 24 was razendpopulair, maar in India hadden ze geen behoefte aan deze versie van de serie. Zonder ook maar de titel te veranderen, is de serie volledig nagebouwd.

Wilfred | Australië

Waar Frodo (we kunnen Elijah Wood gewoon niet anders zien) in de Amerikaanse versie de rol van Wilfred op zich neemt. Ziet de cast er in Australië heel anders uit.
Series, Amerikaanse series, rip-offs, buitenland

Criminal Minds | Korea

Criminal Minds is wereldwijd immens populair. Zo ook in Korea, waar de cast in de gelijknamige serie er wel iets anders uitziet.

Orphan Black | Japan

Naast Criminal Minds, kent ook Orhan Black een versie uit het oosten. De serie, die in het Japan 7 Genes heet, is ook bijzonder populair.
Series, Amerikaanse series, rip-offs, buitenland

Prison Break | Rusland

Naast een eigen versie van It’s Always Sunny in Philadelphia, kent Rusland ook zijn eigen Michael Scofield. De Russen hebben Prison Break geheel eigen gemaakt in de vorm van Pobeg.

Homeland | Rusland

En ook Homeland moet eraan geloven bij de Russen. De serie heet daar Motherland. Gaan de Russen ook nog iets origineels te zien krijgen?
Series, Amerikaanse series, rip-offs, buitenland

How I Met Your Mother | Rusland

Het antwoord lijkt nee te zijn, want ook de geweldige sitcom How I Met Your Mother is volledig geript. Maar in dit geval is de titel wel hetzelfde gebleven!

Friends | Iran

Het is niet gek dat een wereldwijd succes als Friends een rip-off heeft. Maar dat de serie, die in Iran is geschoten, de naam Love Is so Close heeft gekregen snappen wij ook niet echt.
Series, Amerikaanse series, rip-offs, buitenland

Breaking Bad | Colombia

Breaking Bad, een van de beste series ooit gemaakt, heeft haar eigen versie in Colombia. De serie heet Metástasis en we betwijfelen of de genialiteit van origineel meegeleverd wordt bij deze neppe versie.

The Simpsons | Georgië

The Simpsons heeft een eigen versie in Georgië genaamd The Samsonadzes. En eerlijk gezegd worden we er een beetje bang van…
Series, Amerikaanse series, rip-offs, buitenland

Modern Family | Griekenland

In Griekenland hebben ze een eigen hilarische familie in Moderna Oikogenia. Wat uiteraard staat voor Modern Family.

The Big Bang Theory | Wit-Rusland

the Big Bang Theory is de langslopende sitcom ooit en we vragen ons af over de versie uit Wit-Rusland, Theorists, het ook zo lang volgehouden heeft.
Series, Amerikaanse series, rip-offs, buitenland

Kon je hier volle bak van genieten? Dan ga je dit verhaal ook bijzonder hard waarderen!

Reageer op artikel:
Amerikaanse series in het buitenland: deze hilarische rip-offs moet je zien!
Sluiten