Pranks 12 jun 2017 Redacteur

Nederland krijgt nu officiële registers voor dierenmisbruikers! Zodat ze nooit meer een ander dier kunnen kopen!

In de Amerikaanse staten is dit officiële registers er sinds een paar dagen. Het kabinet heeft gekeken naar dit voorbeeld en heeft naar buiten gebracht dit voorbeeld te gaan volgen om zo dierenmisbruiker beter tegen te gaan. Zie hieronder hoe het nu in Amerika is ontstaan.

 

dier2

Amerikaanse staten en provincies nemen vanaf nu meer actie tegen mensen die dieren mishandelen, door hun namen op te nemen in officiële registers.

De eerste staat om een dergelijk register in te voeren was Tennessee in januari 2016, na aanleiding van een klein aantal regio’s in de staat New York en een gebied in Illinois, meldt de Independent.

dier3

Burgers in Tennessee kunnen de namen, geboortedatums, adressen en misdaadgegevens bekijken van acht mensen die veroordeeld zijn voor wreedheid voor dieren in de staat!

De registratie betekent dat er een meer grondige verificatie van potentiële huisdierbezitters of huisvrouwen kan zijn, waardoor huisdieren niet worden blootgesteld aan gewelddadige eigenaars.

dier4

In september kwam Tampa bij de lijst van gebieden met dierenmishandeling-registers. Connecticut, Massachusetts, New Jersey, Oregon, Texas en Washington hebben nu al soortgelijke voorstellen gedaan.

“Dit register beschermt niet alleen dieren, maar kan ook helpen bij het identificeren – en misschien zelfs voorkomen – van geweld tegen mensen”, zegt Kevin Beckner, commissaris van Hillsborough County in Florida.

Wat vinden jullie hiervan? Moeten we dit in Nederland ook invoeren?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Nederland krijgt nu officiële registers voor dierenmisbruikers! Zodat ze nooit meer een ander dier kunnen kopen!
Sluiten