Images 25 mrt 2016 Mark

Anonymous verklaart IS in nieuwe video de oorlog en vraagt de wereld om hulp

Anonymous verklaart IS in nieuwe video de oorlog en vraagt de wereld om hulp…

“Opnieuw wordt onze vrijheid aangevallen”, zegt een vervormde stem die in naam zou spreken van het losse collectief. “Dat kan niet blijven duren. Na de aanslagen in Parijs hebben we dagelijks gevochten tegen terrorisme. We hebben duizenden Twitteraccounts het zwijgen opgelegd die direct gelinkt waren aan IS.”

De stem zegt onder meer dat de hackers zware klappen hebben uitgedeeld aan Daesh en online geld van de organisatie hebben gestolen. “We zullen niet rusten zolang terroristen wereldwijd hun daden voortzetten”, luidt het. “We zullen hun websites blijven hacken, hun Twitteraccounts blijven neerhalen en hun Bitcoins blijven stelen.””Islamitische Staat kan in Europa geen moslims rekruteren als ze worden aanvaard en opgenomen in de gemeenschap.”

“We zullen jullie opjagen en we zullen jullie vinden. We zijn overal en we zijn met meer dan jullie je kunnen voorstellen. Wees bang.” Want: “Toen ze onschuldige mensen doodden in België, raakten ze heel Europa.”

In de video zit nog een oproep om mee te strijden, en een link die toont hoe. “Maar je hoeft hen niet te hacken”, klinkt het nog. “Als je opkomt tegen discriminatie in je land dan raak je hen veel harder dan door hun websites te hacken. Islamitische Staat kan in Europa geen moslims rekruteren als ze worden aanvaard en opgenomen in de gemeenschap. De Daesh(ISIS) probeert de westerlingen een slecht beeld over de moslims te geven zodat er een scheidingskloof ontstaat, hierdoor zullen moslims zich buitengesloten voelen en de Daesh juist steunen. Dus we willen dat jullie zich allemaal verenigen tegen discriminatie en dit bericht zo veel mogelijk delen.”

Reageer op artikel:
Anonymous verklaart IS in nieuwe video de oorlog en vraagt de wereld om hulp
Sluiten