Video 18 nov 2016 Christiaan Heinen

Automonteur komt vrouw wel heel vaak tegen bij zijn shop, en dat hoort hij haar verhaal…

Onverwachts nieuwe vrienden maken

Richard Newberry woont in de kleine stad St. Petersburg in de Amerikaanse staat Florida, waar hij een autowerkplaats heeft en auto’s verkoopt. Sinds drie weken ziet hij telkens dezelfde vrouw voorbij zijn garage komen. Elke dag loopt ze op dezelfde plaats, op hetzelfde tijdstip naar een voor hem onbekende bestemming.

De vrouw ziet er altijd moe en verdrietig uit. Op een vrijdag vraagt Richard haar waarom ze zo droevig is. De tranen springen meteen in haar ogen. Tot tranen toe bewogen vertelt de vrouw dat ze zo verdrietig is dat het leven voor haar geen zin meer heeft. Wat ze de automonteur vertelt, raakt hem diep en breekt zijn hart.

1

Hij leert dat de vrouw Ernestina Nuñez heet en als huisbewaarder werkt in een gebouw dat best ver van de garage van Richard gelegen is. Haar zoon was vroeger soldaat geweest en leed aan het posttraumatisch stresssyndroom, waardoor hij niet meer kon werken. Lang koesterde ze de hoop dat haar zoon beter zou worden. Maar vorig jaar beroofde de jongen zich van het leven door een kogel door zijn hoofd te jagen. Hij liet haar en zijn twee kleine kinderen verweesd achter.

Ernestina weet niet waar ze nog de kracht moet vinden om te leven. Ook zij speelt met zelfmoordgedachten. “Ik heb geen vrienden, niets, waar ik nog voor kan leven”, biecht de vrouw op. Zijn verbluffende antwoordt: “Tuurlijk wel. Ik ben je vriend. We kunnen hier elke dag een beetje zitten kletsen.” Maar dat is nog niet alles: zonder aarzelen en ondanks een moeilijk financieel jaar, laat hij Ernestina een tweedehandsauto uitkiezen. Zomaar gratis! Want Richard kan niet langer aanzien hoe ze elke dag zo ver te voet naar haar werk moet gaan.

2

Voor Richard was dit een kleine moeite: “Ik heb zelf ook wel eens moeilijke tijden gekend. Ik heb ook slechte dingen gedaan in mijn leven. Ik heb de wet overtreden. Ik was dakloos. Ik was in de gevangenis.” Hij weet hoe het aanvoelt om niets meer te hebben om voor te leven. Daarom wil hij toch minstens de last voor Ernestina een beetje verminderen.

Reageer op artikel:
Automonteur komt vrouw wel heel vaak tegen bij zijn shop, en dat hoort hij haar verhaal…
Sluiten