Avicii doneerde gedurende zijn leven miljoenen dollars aan goede doelen

Redacteur 29 apr 2018 Pranks

Een week na zijn tragische en ontijdige doodsverhalen zijn er aanwijzingen dat Avicii miljoenen ponden van zijn persoonlijke geld aan goede doelen schonk.

Avicii – wiens echte naam Tim Bergling was – stierf vorige week in een boerderij die in het bezit was van een familielid van de sultan van Oman, zijn familie bracht eerder in de week een verklaring uit die suggereerde dat zijn dood zelfmoord had kunnen zijn. De oorzaak van zijn overlijden is niet publiekelijk bevestigd.

Het was bekend dat Bergling grote sommen geld had verdiend met toeren over de hele wereld en als gevolg van zijn hitliedjes. Voordat hij stopte met touren verdiende hij naar verluidt ongeveer $ 250.000 per optreden voor DJ’s op clubs en festivals.

Sinds zijn dood zijn er verhalen verschenen die spreken over zijn vrijgevigheid en het verlangen om zijn roem en rijkdom te gebruiken als een kracht voor het goede in de wereld, zelfs als hij niet de bekendheid en publieke aandacht geniet die het hem heeft gebracht.

Nadat hij in 2012 door de Verenigde Staten toerde, schonk hij zijn volledige salaris – ongeveer $ 1 miljoen – aan de Amerikaanse liefdadigheidsinstelling Feeding America.

In 2013 droeg hij vervolgens nog een gigantisch bedrag van ongeveer 1 miljoen euro over aan de Zweedse hulporganisatie Radiohjälpen.

In een interview in 2013 zei Bergling: “Ik ontdekte toen ik begon met geld verdienen dat ik het niet echt nodig had,

“Als je zoveel geld hebt dat je niet nodig hebt, is het verstandigste, menselijkste en meest voor de hand liggende ding om mensen in nood te geven.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Avicii doneerde gedurende zijn leven miljoenen dollars aan goede doelen
Sluiten