Ben je die katers helemaal zat? Probeer dan eens de Zober-pil!

Redacteur 22 nov 2017 Pranks

Die katers ook zo zat? Maar geen zin om minder te drinken? Student geneeskunde aan de Radbouduniversiteit Niels Pesser heeft het medicijn voor jou!. Met zijn vader, die apotheker is, verkoopt hij een anti-katerpil genaamd Zober.

Voor een doosje van 6 pillen betaal je 5,95 en een doosje met 24 pillen kost 21,95 euro. Bedenk dat je per gedronken glas alcohol één pil moet nuttigen, dan wordt het al gauw een duur geintje. Maar toch: waarom zou het werken?

Groene thee is het antwoord. Heel simpel. Vader en zoon kwamen er tijdens een fietsvakantie achter dat het niet zo chill is om te fietsen als je de avond ervoor wat alcohol hebt gedronken. Dus bij terugkomst begonnen ze te experimenteren in de moestuin. Na het lezen van literatuur kwamen ze erachter dat een combinatie van werkzame stoffen, bindmiddelen en een basis van speciale groene thee uit China een pil kunnen vormen die helpt tegen katers.

Tegenover het Algemeen Dagblad laat Frans Russel, hoogleraar farmacologie en toxicologie van de Radboud Universiteit, weten dat hij weinig vertrouwen heeft in de pil: “Op basis van wat ik lees, acht ik het een onwerkzaam preparaat. Het effect van thee op de afbraak van alcohol gaat om 10 tot 15 procent. Heeft het lichaam normaal een uur nodig om een glas bier af te breken, dat doet het daar nu vijftig minuten over. Dat zet niet veel zoden aan de dijk.” Daarbij is de studie uitgevoerd op muizen en niet op mensen.

Maar goed, een gokje wagen kan altijd. Wij zijn heel benieuwd!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Ben je die katers helemaal zat? Probeer dan eens de Zober-pil!
Sluiten