Images 11 mei 2016 Mark

DIERENMISHANDELING WORDT DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID VOORTAAN GEZIEN ALS EEN ZWARE MISDAAD

DIERENMISHANDELING WORDT DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID VOORTAAN GEZIEN ALS EEN ZWARE MISDAAD

Goed nieuws voor dierenactivisten en ieder ander die geeft om dieren. De Nederlandse overheid beschouwt dierenmishandeling voortaan als misdaad en zal in die categorie bestraft worden.

hond

Dierenleed komt heel veel voor. Maar vaak wordt dit niet gemeld. Daarom kan jij in actie komen. Ben je getuige van dierenmishandeling? Denk jij dat dieren verwaarloosd worden? Bel dan het landelijk meldnummer 144. Hebben niet alleen dieren, maar ook eigenaren het moeilijk? Neem dan contact op met de lokale gemeente. Maar ook sociaal hulpverleners kunnen zich natuurlijk melden bij het Vertrouwensloket.

Waarom bel je meldpunt 144?

Verwaarloosde dieren;
Mishandelde dieren;
Gewonde dieren;
Dieren in acute nood.

Deze informatie moet je altijd direct kunnen melden als je belt:

Om welk(e) dier/dieren het gaat;
De exacte locatie;
Wat er aan de hand is.
Weet vooraf dat de meldkamer ook om je persoonlijke gegevens zal vragen. Anonieme meldingen worden niet in behandeling genomen.

Wanneer is 144 bereikbaar?

144 is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar tegen lokaal tarief. Mocht 144 om technische redenen niet bereikbaar zijn, bel dan het politienummer 0900 8844, of voor spoed 112.

Wat gebeurt er met een melding?

Het meldnummer is ondergebracht bij de Landelijke Eenheid (van de Nationale Politie). Dat betekent dat speciaal opgeleide politiemensen de telefoon aannemen en de juiste hulpverlener inschakelen. Afhankelijk van de melding wordt de politie, de Dierenbescherming, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming of de Voedsel- en Warenautoriteit ingeschakeld.

https://www.dierenbescherming.nl/vertrouwensloket

Reageer op artikel:
DIERENMISHANDELING WORDT DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID VOORTAAN GEZIEN ALS EEN ZWARE MISDAAD
Sluiten