Pranks 5 jan 2018 Redacteur

Ben jij in september geboren? dan ben jij succes voller en slimmer!

Als je in september bent geboren, weet je al wat jou geweldig maakt. Maar nu is er meer. Volgens een nieuwe studie betekent ‘geboren zijn in september’ dat je over het algemeen meer succes zult hebben dan je leeftijdsgenoten. Alsof het delen van een verjaardagsmaand met Beyoncé en het beste seizoen, herfst, niet genoeg waren!

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto, Florida en de Northwestern University vergeleken een groep kindergarteners met de resultaten. De studie keek naar kinderen geboren in augustus versus kinderen geboren in september. Uit de resultaten bleek dat kinderen die later in het jaar werden geboren hoger scoorden in rekenen en lezen, helemaal tot en met het achtste leerjaar.

Andere aspecten van de studie toonden aan dat het “succes” van deze kinderen lagere opsluitingspercentages en een hogere universitaire inschrijving in de toekomst inhield.

Een mogelijke verklaring is dat veel staten een schoolafsluitingsdatum hebben van 1 september. Dat betekent dat kinderen die in de herfst worden geboren, bijna een jaar ouder zijn dan kinderen die in de zomer zijn geboren, wat betekent dat hun fysieke en mentale groei verder gaat.

Of misschien is er iets speciaals aan de geboorte in de herfst.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Ben jij in september geboren? dan ben jij succes voller en slimmer!
Sluiten