Beste nieuws ooit: Tequila drinken is goed voor je botten!

Redacteur 4 nov 2017 Pranks

tequila1

Tequila drinken is altijd lachen. Er is bijvoorbeeld geen drankje dat meer garantie biedt voor een afgrijselijke kater dan tequila. Maar de sterkedrank is niet alleen superleuk vergif, onderzoekers hebben ook verrassende gezondheidsvoordelen ontdekt.

Volgens Science Daily heeft een Mexicaanse wetenschapper ontdekt dat blauwe agave, de plant die wordt gemaakt om tequila van te maken, je botten sterker maakt en botontkalking kan tegengaan.

tequila2

Onderzoeker Mercedes López, van het Center for Research and Advanced Studies of the National Polytechnic Institute in Mexico, zegt dat ze resultaten heeft gevonden die erop wijzen dat stoffen in , oftewel blauwe agave, de opname van calcium en magnesium verbeteren. López gaf muizen osteoporose door hun baarmoeders te verwijderen en gaf ze daarna fructosemoleculen van blauwe agave. Acht weken later bleek dat de muizen die agave hadden gegeten bijna vijftig procent meer osteocalcin hadden ­– een proteïne die zorgt voor de aanmaak van nieuwe botten – ondanks hun botontkalking. Hun botjes waren ook groter dan die van muizen met osteoporose die geen agave hadden gegeten.

tequila3

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Beste nieuws ooit: Tequila drinken is goed voor je botten!
Sluiten