Pranks 25 jan 2018 Redacteur

Bier kan je daadwerkelijk helpen om af te vallen

Onderzoekers van de Oregon State University ontdekten dat een in hop aanwezig product de muizen hielp hun cholesterol aanzienlijk te verlagen en minder gewicht te krijgen.

Een nieuwe studie suggereert dat bier, een drank die vaak geassocieerd wordt met buikvet, prikkelbare darmsyndroom en, als je mij bent, overweldigende slaperigheid, je eigenlijk zou kunnen helpen gewicht te verliezen en je cholesterol te verlagen.

In de studie keken onderzoekers van de Oregon State University (OSU) naar xanthohumol, een flavonoïde in hop en bier, en onderzochten hoe de doseringen ervan de gezondheid van muizen beïnvloeden. Achtenveertig mannelijke muizen kregen een vetrijk dieet en werden in twee groepen verdeeld: de ene groep kreeg geen xanthohumol en de anderen kregen gedurende 12 weken per dag 30 tot 60 milligram van de stof per kilogram lichaamsgewicht.

Voor de muizen die de hoogste dosering xanthohumol kregen, was het net zo effectief als het snuiven van Lipitor tijdens het doen van burpees bij CrossFit: de kleine knaagdieren sneden hun schadelijke LDL-cholesterolniveaus met 80 procent, hun insulinegehalte met 42 procent en een biomerker van ontsteking bij 78 procent vergeleken met muizen die geen van de verbinding innamen. Ze kregen ook 22 procent minder gewicht wanneer ze hetzelfde dieet kregen als de controlegroep.

Helaas, aangenomen dat je ongeveer 150 kilo zou zijn, zou je in 24 uur 3500 liter bier moeten kloppen om het menselijke equivalent van de xanthohumol in te nemen die de magere muizen kregen. Met andere woorden: je zou op een dag dood zijn.

Gelukkig hopen de onderzoekers een zuivere versie van xanthohumol op de markt te brengen die de kracht van die brouwsels in één gemakkelijk in te slikken pil kan stoppen. “Farmaceutische bedrijven hebben contact met ons opgenomen en willen meer literatuur [over xanthohumol],” vertelde Cristobal Miranda, de hoofdauteur van het onderzoek. Maar hij haastte zich er nog aan toe te voegen, het kon een aanzienlijke tijd duren voordat de menselijke proeven bevestigden dat de supplementen veilig zijn om dagelijks aan te nemen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Bier kan je daadwerkelijk helpen om af te vallen
Sluiten