Nieuws 17 sep 2018 HFMN

Bier, Wijn en chocolade: de perfecte combi voor een langer leven

Ben je gek op zuipen en lust je ook wel een beetje chocolade op z’n tijd? Gefeliciteerd! Je komt in aanmerking voor een aanzienlijk langer leven!

Bier + Wijn + Chocolade = langer leven

Een biertje opentrekken na een dag hard werken, in combinatie met wat lekkers, gaat vaak gepaard met een schuldgevoel. Het is namelijk helemaal niet goed voor je. Maar dat zijn de gedachten die spreken, want het is wel degelijk goed voor je. Sterker nog: liefhebbers van bier, wijn en chocolade leven langer dan mensen die hier niet van houden.

Professor Joanna Kaluza (Warsaw University) heeft ontdekt dat mensen die bier en wijn drinken, in combinatie met af en toe een chocolaatje, langer leven. Uiteraard gaat dit wel gepaard met je dagelijkse dosis groenten en fruit. Maar in vergelijking met mensen die rood vlees eten en frisdrank drinken gaan de bierdrinkers en chocoladevreters langer mee. Ze maken namelijk minder kans om vroegtijdig te sterven. Is dat eens een lekker bericht voor de maandag!

Chocolate GIF - Find & Share on GIPHY

Antioxidanten for president!

Volgens professor Kaluza heeft dit allemaal te maken met antioxidanten. En laten deze nou volop aanwezig zijn in fruit, groenten, thee, koffie, rode wijn, bier en chocolade! Voor de resultaten zijn meer dan 68.000 mensen onderzocht, die allemaal tussen de 45 en 83 jaar zijn geworden. Mensen die deze antioxidanten niet, of minder, in hun maag kregen hadden een grotere kans om binnen de volgende 16 jaar te sterven.

Simpel gezegd: wissel je frisdrank en chips in voor een dieet van fruit en groenten. Het resultaat: zonder enige schuld heerlijk een biertje,wijntje en chocolade nuttigen na een dag hard werken. Wetenschap is toch fantastisch!

Announces Last Call GIF - Find & Share on GIPHY

Vrolijk geworden van dit onderzoek? Lees dan ook zeker dit verhaal dan even voor een leven wat nog langer gaat duren!

Reageer op artikel:
Bier, Wijn en chocolade: de perfecte combi voor een langer leven
Sluiten