Binnenkort mogen agressieve honden alleen nog met muilkorf naar buiten

Redacteur 2 nov 2017 Pranks

hond1

Pitbull-achtige honden mogen in Rotterdam binnenkort alleen nog met een muilkorf de straat op. Ook komt er een meldpunt waar buurtgenoten een enge hond kunnen rapporteren. Als die inderdaad gevaarlijk blijkt, moet het beest buiten een bekslot dragen. Met die nieuwe regels wil Rotterdam gevaarlijke honden in toom houden.

Nu kunnen honden pas een muilkorf krijgen nàdat het is misgegaan. Wethouder Joost Eerdmans zegt dat sommige baasjes zichzelf gewoon overschatten. “Ze hebben zo’n agressieve hond gewoon niet in de hand.” Ook wordt een hond wel eens als wapen gehouden. “Als je nog een incassootje hebt van een drugsdeal, heb je geen wapen nodig als je zo’n hond bij je hebt.” Behalve de muilkorf en het meldpunt mogen gebiedscommissies plekken aanwijzen waar bepaalde honden niet mogen komen. Speeltuinen en winkelstraten bijvoorbeeld.

Het gaat in eerste instantie om beesten die op de landelijke lijst van gevaarlijke honden staan. Pitbulls, rottweilers, bull mastiffs. In totaal 21 soorten en nog eens 8 extra als die geen aantoonbare stamboom hebben, zoals de boxer.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Binnenkort mogen agressieve honden alleen nog met muilkorf naar buiten
Sluiten