Pranks 29 okt 2017 Redacteur

Bizar: prachtige olifantenpoten gedegradeerd tot krukjes

Voor deze schokkende foto, getiteld ‘In beslag genomen’ heeft de Duitse natuurfotografe Britta Jaschinski in het Duitse Lünen vandaag de onderscheiding gekregen van ‘European Wildlife Photographer of the Year’.

De in Londen woonachtige Jaschinski schoot het diep trieste plaatje in een opslag van de Amerikaanse douane in Colorado waar inmiddels 1,3 miljoen in beslag genomen voorwerpen liggen die te maken hebben met de illegale export van dieren of delen van dieren.

Dat haar gruwelfoto wordt bekroond – een week nadat de Zuid-Afrikaan Brent Stirton werd uitgeroepen tot ‘Wildlife Photographer of the Year’ met een minstens zo schokkende afbeelding van een afgeslachte neushoorn – is veelzeggend, zegt Jaschinski aan de telefoon. “Hoe lang gaan we deze door consumptie gedreven slachtingen nog tolereren voordat alle wilde dieren zijn uitgeroeid? Dat deze foto’s prijzen winnen onderstreept de urgentie.”

Wat vinden jullie? Hoog tijd voor grote actie?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Bizar: prachtige olifantenpoten gedegradeerd tot krukjes
Sluiten