Pranks 10 jan 2017 Mark

Bizarre trend in China: levende dieren worden verkocht in sleutelhangers

De mens gebruikt al eeuwenlang gruwelijke manieren om dieren te misbruiken voor doeleinden zoals entertainment. Het begon vroeger al in circussen waarbij mensen de dieren gebruikte voor de plezier, alleen maar verschrikkelijke situaties voor menselijk vermaak.

china

Helaas is er wederom een schokkende trend in China opgedoken, dit keer op een geheel ander niveau. In dit geval gaat het om een nieuwe trend; het houden van levende dieren in sleutelhangers. Dit noemen ze “keychain animals” (sleutelhangerdieren)

De hype is op dit moment explosief gegroeid. Marktkramen en kleine winkels verkopen nu kleine plastic zakjes met kleine vissen, schildpadden en andere amfibieën terwijl ze nog in leven zijn.

Je kunt zo’n keychain animal al kopen voor slechts $ 1,50, en dan te weten dat deze dieren absoluut geen ruimte hebben om zich te bewegen.

Volgens de verkopers worden de zakjes gevuld met o.a. waterstofperoxide die de dieren voorzien van voedingsstoffen. Echter zullen deze dieren het niet overleven als ze niet binnen een paar dagen vrijgelaten worden, dit wordt slecht zelden gedaan.

Je kunt je voorstellen dat de verkoop van deze sleutelhangers wereldwijd voor enorme verontwaardiging en afschuw gezorgd heeft. Echter wijzen veel van deze dierenrechtenactivisten op de gebrekkige wetgeving omtrent de bescherming van deze dieren. Om deze reden kunnen de chinezen gemakkelijk hun gang gaan.

Reageer op artikel:
Bizarre trend in China: levende dieren worden verkocht in sleutelhangers
Sluiten