Images 11 jan 2017 Mark

Boerka wordt per direct verboden in Marokko

Marokko heeft de verkoop en productie van boerka’s verboden. Winkels die boerka’s verkopen hebben 48 uur om zich van hun boerkavoorraad te ontdoen, voor deze in beslag wordt genomen. De regering zou het verbod hebben doorgevoerd vanwege veiligheidsoverwegingen. Volgens de Marokkaanse pers gebruiken misdadigers de boerka regelmatig als vermomming bij het plegen van hun misdrijven.

boerka

Tegenover de Marokkaanse nieuwssite Le360 zou een hooggeplaatste ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken het verbod hebben bevestigd: “We hebben de maatregel genomen om de import, vervaardiging en verkoop van boerka’s te verbieden in alle steden en dorpen van het koninkrijk.”

Een boerkahandelaar uit Salé, vlakbij Rabat, zei tegen de nieuwssite Al Yaoum24 dat hij en zijn collega’s zondag werd verteld dat ‘extremisten de boerka zouden kunnen gebruiken om terroristische aanslagen te plegen’. Daarom moesten de verkopers een verklaring tekenen waarin stond dat ze de boerka niet meer zouden verkopen. Toen sommigen protesteerden dat ze verlies zouden lijden, kregen ze volgens Al Yaoum24 van de plaatselijke bestuurders te horen dat dit ‘een opoffering is die het land van hen vergt’.

Reageer op artikel:
Boerka wordt per direct verboden in Marokko
Sluiten