Pranks 23 jun 2017 Redacteur

Branden in Portugal laten zien hoe dankbaar we moeten zijn voor brandweerlieden

Portugal heeft te maken met een van de grootste tragedies uit de moderne geschiedenis.

Gigantische desastreuze bosbranden hebben tot nu toe al meer dan 60 levens geëist.

En hoewel 1700 brandweerlieden alles doen wat ze kunnen om te zorgen dat de branden niet uitbreiden, blijven de bosbranden om zich heen grijpen.

Een foto waarop de uitgeputte brandweerlieden te zien zijn gaat momenteel viraal – en het is geen verrassing waarom. Het laat perfect zien hoe de brandweerlieden moedig en zonder ophouden bezig zijn met het redden van burgerlevens.

De brandweer werkt vrijwel zonder stoppen om de bosbranden in Portugal uit te krijgen. De bosbranden zijn een van de grootste natuurlijke rampen uit de moderne geschiedenis van het land.

Het aantal slachtoffers blijft stijgen. Tot nu toe zijn er 64 mensen gestorven en 50 gewond geraakt.

Maar die aantallen zouden zonder twijfel veel hoger zijn, zonder de bijzondere inspanningen van de brandweerlieden uit de stad. Ze hebben zich vrijwillig in het vuur begeven bij pogingen het vuur uit te krijgen.

“De brandweermannen hebben alles gedaan wat ze konden, en een aantal van hen is serieus gewond geraakt,” zei de Portugese premier Antonio Costa.

Een foto die zondag door brandweerman Pedro Bras op Facebook werd geplaatst, laat de omstandigheden zien waar hij en zijn collega´s mee te maken hebben.

De foto die de hele wereld over gaat, geeft uitgeputte Portugese brandweerlieden weer. Ze rusten uit op een grasveldje nadat ze urenlang gewerkt hebben om een gigantisch vuur in Pedrógão Grande te blussen.

13 uitgeputte brandweermannen liggen in het gras voor een pauze van 25 minuten.

“Na een volle dag en een hele nacht werken, namen we een pauze van 25 minuten bij de rivier. Je kunt zien dat de lucht nog vol rook hangt,” schrijft Pedro op Facebook.

Volgens El Mundo hebben veel mensen hun dankbaarheid en steun uitgesproken onder de foto.

“Deze ´vuurvechters´ zijn bereid om hun eigen leven op het spel te zetten voor zulke lage salarissen,” schrijft iemand.

“Voetballers verdienden miljoenen en wonen in luxe 5 sterren hotels. Onze brandweermannen riskeren hun leven om het leven en de bezittingen van anderen en te redden. En ze slapen op de grond. Dat zijn de echte helden!”

Word je niet heel stil van deze foto´s? Over de hele wereld verdienen brandweerlieden ons diepste respect.

Deel deze foto´s alsjeblieft om respect te tonen aan de helden die hun eigen leven op het spel zetten om dat van anderen te redden.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Branden in Portugal laten zien hoe dankbaar we moeten zijn voor brandweerlieden
Sluiten