Pranks 30 jan 2018 Redacteur

Brunettes zijn véél aantrekkelijker!

Voeg dit toe aan de lange lijst met redenen waarom blondjes meer plezier kunnen hebben: een nieuw onderzoek dat later dit jaar wordt gepubliceerd, laat zien dat ze vaker worden opgepikt aan een bar (maar niet omdat ze heter zijn). We raden je hebt alle hype over blondjes gehoord. Studies naar haarkleur tonen vaak aan dat ze aantrekkelijker, jonger en gezonder zijn dan donkerharige meisjes (hoewel 90 procent van de wereldbevolking brunette is). Ze hebben ook meer kans om een ​​hoger salaris te ontvangen en hebben de neiging om rijker te trouwen. Maar als je nu al naar het bleekmiddel reikt, wacht even af.

Een studie uit 2011 in de Scandinavian Journal of Psychology, geleid door YouBeauty Attraction Expert, Viren Swami, Ph.D., bracht haarkleur op de proef in de echte wereld en ontdekte dat brunettes de laatste lach kunnen krijgen. In het eerste deel van de studeert een vrouw met een lichte huid op drie verschillende gelegenheden in drie verschillende nachtclubs – als een brunette, een blondine en een roodharige. (Haar haar was professioneel geverfd om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien.) De onderzoekers ontdekten dat wanneer ze met blonde lokken kwam opdagen, mannen eerder naar haar toe zouden gaan.

Maar het tweede deel van de studie was meer onthullend over hoe mannen haarkleur interpreteren, wat suggereert waarom ze naast de blondine aan de bar gezadeld hadden. De onderzoekers vroegen mannen van dezelfde nachtclubs om foto’s van dezelfde vrouw met blondine te beoordelen, bruin of rood haar. Als brunette vonden de mannen haar aantrekkelijker, intelligenter, toegankelijker, bekwamer en arroganter (vanwege die superieure hersenen misschien?). Als roodharige werd ze als meer temperamentvol beoordeeld (oude stereotypen sterven hard), maar als blondine kreeg ze het korte eind van de stok: de mannen dachten dat ze nijpender was.

Waarom gaan de mannen dan vaker naar de blondine als ze denken dat ze minder aantrekkelijk, minder intelligent en nijpender is? We hakken hier geen woorden over: de onderzoekers vermoeden dat de mannen misschien denken dat blondines gemakkelijker zijn. Nog steeds behoefte aan bleekmiddel?

Reageer op artikel:
Brunettes zijn véél aantrekkelijker!
Sluiten