Cheesecake met pepernoten een perfecte traktatie voor sinterklaas!

Ingrediënten:

* 300 gr witte chocolade
* 300 gr brokspeculaas
* 600 gr roomkaas
* 125 gr boter
* 125 ml slagroom
* 75 gr kruidnoten
* 100 gr suiker
* 3 eieren

Voor de gezouten karamel:

* 15 gr boter
* 30 gr suiker
* 25 ml slagroom
* Zeezout

* Springvorm van 26 centimeter doorsnede

Recept:

* Zet als eerste de oven aan op 180 graden. De brokspeculaas moet verkruimeld worden, dit kan bijvoorbeeld in de blender. Daarna smelt je de boter in de magnetron en roert dit vervolgens door de speculaaskruimels.
* Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Doe dan het speculaaskruimelmengsel op de bodem en smeer het uit. Bak hem 15 minuten in de oven. Zet de oven vervolgens lager op 130 graden. Smelt de witten chocolade au bain-marie en doe de slagroom erbij.
* Om de zoute karamel te maken maak je boter bruin in een pannetje en doet er dan de room bij. Flink roeren en van het vuur halen. In een ander pannetje kook je de suiker met twee eetlepels water om mooie bruine karamel te maken. Haal ook dit van het vuur en schenk langzaam, terwijl je roert het botermengsel bij de karamel. Daarna nog even door laten koken en wat zeezout erbij doen.
* Mix de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel en voeg een voor een de eieren toe. Daarna mix je de gesmolten chocolade erdoor. Als laatste roer je de kruidnoten door het mengsel.
* Giet dit mengsel nu in de taartbodem. Om de lucht eruit te krijgen kun je een paar keer goed tegen de vorm tikken. Zorg dat de kruidnoten gelijk verdeeld zijn. En als laatste giet je in een dun straaltje de karamel over de taart.
* Zet de taart een uur op 130 graden in de oven.
* Laat de taart afkoelen en zet hem minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Reageer op artikel:
Cheesecake met pepernoten een perfecte traktatie voor sinterklaas!
Sluiten