Images 10 mei 2015 Mark

Chinese zakenman op nominatie voor ‘beste baas ooit’

Als je werknemer bent bij het Chinese ‘Tiens Group Co. Ltd’ ben je een gelukkig mens. De eigenaar, Li Jinyuan, heeft namelijk besloten om met liefst 6300 van zijn werknemers op vakantie te gaan naar Frankrijk.

Het bedrijf, dat in 1995 werd opgericht, is groot geworden middels biotechnologie, gezondheidsmanagement, e-commerce en toerisme en dat maakt dat Jinyuan inmiddels op de Forbe’s lijst van billionairsstaat.

Zodoende kon hij een tripje ter waarde van 24 miljoen pond wel betalen. Aangezien er een goede verstandhouding bestaat tussen Tiens en de Franse regio rondom Parijs was de Franse minister van Buitenlandse Zaken maar wat geinteresseerd in het helpen organiseren van dit tripje.

Liefst 140 hotels zijn geboekt in Parijs, die in totaal zo’n 40.000 kamers beschikbaar zullen stellen voor de vierdaagse trip. Naast een bezoek aan het Louvre zal ook de stad Nice kort worden aangedaan.

Enige minpunt aan dit hele verhaal: de helft van de werknemers blijft in China om het bedrijf draaiende te houden. Onbekend is of zij ook nog op vakantie mogen zodra hun collega’s terug zijn uit Europa… In elk geval: Jinyuan is de vervelendste baas niet…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Chinese zakenman op nominatie voor ‘beste baas ooit’
Sluiten