Nieuws 28 aug 2018 HFMN

Wetenschappers zijn eruit: drie repen chocola per maand is goed voor je!

Chocola knagers opgelet! Wil je goed zijn voor je lichaam? Dan moet je drie chocolade repen per maand naar binnen duwen.

Drie repen chocola per maand

Geef de sla terug aan de rechtmatige eigenaar (het konijn), smijt de wortelen in de groene bak en steek je vitaminepillen in de fik. Het is namelijk tijd dat we echt op onze gezondheid gaan letten! Bakkes open, drie repen chocola naar binnen en bakkes weer dicht. Wetenschappers zijn er namelijk achter gekomen dat dit verdomde goed kan zijn voor je gezondheid.

Wanneer de de drie goddelijke repen in je huig verdwijnen, gebeurt er van binnen een aantal zeer goede dingen. Zo verlaag je, met deze portie, de kans op een hartaanval met zo’n 13 procent. De lekkernij bevat namelijk flavonoïden die je aderen een gezondheidsboost geven, waardoor ontstekingen dan weer vaker uitblijven.

Chocolate Satisfying GIF by HuffPost - Find & Share on GIPHY

De andere kant van het verhaal

Klinkt allemaal fantastisch natuurlijk, maar je moet je wel aan de drie repen per maand houden. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat er veel verzadigde vetten in de repen zitten. Mensen die dagelijks chocolade nuttigen krijgen namelijk te maken met een keerzijde van het bovenstaande. De kans op een hartaanval stijgt in deze gevallen met zo’n 17 procent en dan moet je alweer snel aan het konijnenvoer.

Het resultaat is de uitkomst van een uitgebreid onderzoek, welke vijf verschillende studies hebben bekeken. Bij die vijf studies waren maar liefst 575.000 verschillende mensen betrokken. En als die het allemaal aangeven, dan zal het wel zo zijn!

The Look Chocolate GIF - Find & Share on GIPHY

Wij gaan even wat reepjes scoren, kijken jullie ondertussen even naar deze nieuwe trend!

Reageer op artikel:
Wetenschappers zijn eruit: drie repen chocola per maand is goed voor je!
Sluiten