Images 13 jul 2015 Mark

De 10 beste drankspellen van over de hele wereld

Jij denkt dat je alle drankspellen ter wereld wel kent? Nou, nee. Kijk maar naar dit lijstje met de 10 beste, daar zitten sowieso een paar nieuwe tussen.

1. Beerpong

1
De meest bekende, ofcourse. Als je dit nog nooit hebt gespeeld, doe je niet mee.

2. Pence

2
Bekend in Groot-Brittanie. Gaat ongeveer als volgt: aan het begin van de avond gooit iemand een muntje in de lucht en de persoon in wiens biertje die valt moet zijn glas atten. Degene die het muntje gooide krijgt vervolgens de vraag uit welke jaar het muntje is. Antwoordt hij onjuist, moet iedereen zijn bier atten. Daarna wordt opnieuw het muntje in de lucht gegooid en begint het spel van voor af aan.

3. Servet, bier, sigaret

3
Je hebt een biertje, een sigaret en een servet. Leg het servet op het biertje en trek deze strak. Leg er een muntje op. Een voor een moet iedereen een gat in de servet branden. Zodra het muntje er in valt, moet diegene die als laatste een gat brandde het glas atten.

4. Sapo

4
Dit is Peruaans. Je hebt bovenstaand bord nodig. Iedereen gooit een voor een muntjes. Als je een gat raakt, hoef je niet te drinken. Als je mist, dus wel. Gooi je rechtstreeks in de mond van de kikker, moet iedereen zijn glas atten.

5. Jiuling

5
Chinees spelletje. Wordt ook wel ‘finger guessing game’ genoemd. Het is heel simpel. Twee mensen kijken elkaar aan. Je telt af van 5 en bij 0 steek je allebei een hand op en roep je wat jij denkt dat de som van beide handen is. Heb je het goed en de ander fout, moet die zijn glas atten. Bij beide goed of fout, begin je opnieuw.

6. Kastenlauf

6
Duits! Het is heel simpel. Maak twee teams en zet een looproute uit van ongeveer 5 kilometer. Elk team moet een kratje dragen en als eerste met een lege krat bij de finish aan belanden.

7. Alcohockey

7
Canadese variant op Airhockey. Je hebt wel bovenstaande tafel nodig. Het is hetzelfde als airhockey, alleen als de puck in je beker belandt, moet je de inhoud opdrinken.

8. Dudo

8
Latijns-Amerikaans. Een soort Yahtzee, maar dan net anders. Je hebt een beker nodig met vier dobbelstenen. Je rolt ze en ramt de beker op z’n kop op tafel. Wie schudt kijkt eronder en kan kiezen om te zeggen wat er ligt (bijv. vier zessen) of hij kan bluffen. De andere spelers beslissen gezamenlijk of diegene de waarheid spreekt of liegt. Liegt de dobbelaar en zeggen de overige spelers dat, moet de dobbelaar drinken. Hebben de overige spelers het fout, moeten zij drinken.

9. Irish Quarters

9
Hiervan ga je compleet naar de haaien. De bedoeling is dat je een muntje rond laat draaien en in de tijd dat hij draait je biertje at. Heb je deze te laat op (het muntje is gevallen) dan moet je het helemaal opnieuw doen. Prettige wedstrijd!

10. Drunk Jenga

10
In Cuba spelen ze Jenga net anders dan wij dat doen. Daar staan namelijk op elke steen opdrachten. Zoals: neem twee shots, of: deel er twee uit. Je kan het zo gek niet verzinnen. Dus je trekt een steen en moet de opdracht erop uitvoeren.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
De 10 beste drankspellen van over de hele wereld
Sluiten