Pranks 16 mrt 2018 Redacteur

De scheet van je partner inademen schijnt heel gezond te zijn

De een schaamt zich nergens voor, voor de ander is het een ramp. We hebben het natuurlijk over winden laten waar je partner bij is. Maar goed nieuws voor iedereen die zijn partner zo nu en dan verrast met de onaangename geur: de lucht zou gezond voor ons zijn.

Dat windjes een een onaangename geur hebben valt nou eenmaal niet te ontkennen. In het beste geval laat je een scheet die niet ruikt, maar reken op een geïrriteerde blik als je lachend en vol trots je partner aankijkt. Toch geeft nieuw wetenschappelijk bewijs ons eigenlijk gelijk: onderzoekers aan de Universiteit van Exeter hebben ontdekt dat het juist gezond is om de winden van een ander in te ademen.

Een van de onderzoekers, Dr. Mark Wood, vertelt: “Hoewel waterstofsulfide bekendstaat als het stinkende gas in rotte eieren – en natuurlijk in winden – wordt het van nature in ons lichaam geproduceerd en is het een wondermiddel voor je gezondheid. Het zou in de toekomst weleens kunnen worden aangeraden als hulpmiddel in de strijd tegen verschillende ziekten.”

Het regelmatig inademen van scheetjes zou het risico op ziekten als een hartaanval, beroerte en zelfs bepaalde vormen van kanker kunnen verlagen. Goed nieuws dus, maar wij adviseren je om niet meteen het hoofd van je partner onder de dekens te duwen als jij weer eens een flink stinker hebt gelaten.

Wel gezond, maar niet minder vies…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
De scheet van je partner inademen schijnt heel gezond te zijn
Sluiten