Pranks 11 feb 2018 Redacteur

De slechtste politieschets ooit leidt toch tot arrestatie

Politie schetsen kunnen vaak worden beschouwd als indrukwekkende kunstwerken op zich. Het is dus verbazingwekkend dat iemand het werk lijkt te hebben gedaan, ondanks dat het duidelijk minder indrukwekkend is.

De politie in Pennsylvania heeft met succes een vermoedelijke dief geïdentificeerd en een arrestatiebevel uitgevaardigd nadat een getuige een handgetekende schets had gemaakt van hoe hij eruit zag. De schets is zowel verbazingwekkend nauwkeurig als het soort dingen dat je zou verwachten te vinden in een GCSE-leerboek in één keer.

De politie van Lancaster heeft nu de dakloze 44-jarige Hung Phuoc Nguyen met twee tellingen van diefstal in rekening gebracht en is op zoek naar hem om hem in hechtenis te nemen.

“Hoewel de schets van de getuige mogelijk amateuristisch en cartoonachtig is verschenen, heeft deze, samen met de kenmerkende fysieke descriptoren, de nagedachtenis van minstens één onderzoeker aangespoord om een potentiële verdachte naam te geven,” zei Lancaster Bureau of Police-functionarissen in een Crime Watch blogpost op woensdag.

Reageer op artikel:
De slechtste politieschets ooit leidt toch tot arrestatie
Sluiten