Images 9 jan 2017 Mark

De wetenschap beweert dat zeurende moeders tot succesvolle dochters leiden!

Luister je wel naar me? Doe je huiswerk. Ruim je wasgoed op. Waarom ligt je rugzak midden op de vloer? Doe de afwas. Hang niet rond met Daniel [maar zijn naam is in het echt David of was het nou Damien?]. Je blijft voor straf thuis! Richt je op je toekomst. Luister je wel naar me?Je moet om 8 uur thuis zijn. Heb je je wiskunde huiswerk afgemaakt? En hoe zit het met je bijleshuiswerk? Ga studeren. Was je gezicht. Ben ik soms de werkster? Heb je je tanden gepoetst? En geflost? Ben je klaar met het opruimen van je kamer?

Als u een mengeling van deze vragen, opmerkingen en retorische vragen herhaaldelijk elke dag gesteld hebt, gedurende wat voelt als een heel leven tegen uw [voeg hier uw dochter’s leeftijd in]-jarige dochter? Goed. Blijf doen wat je doet, zeur tegen ze tot ze u uiteindelijk voor die dag begrijpen. Dan, als het alarm de volgende morgen afgaat, doe je het allemaal nog eens opnieuw. Onderzoek heeft uitgewezen dat zeurenende moeders een grotere kans hebben succesvolle dochters op te voeden.

Screenshot-2016-12-25-02.27.04

Onderzoekster Ericka Rascon-Ramirez van de Universiteit van Essex heeft een onderzoek geleid dat heeft aangetoond dat “achter elke succesvolle vrouw zich een zeurende moeder bevindt”. Het onderzoek heeft enquêtegegevens van de levens van 15.000 schoolmeisjes in de leeftijden 13 en 14 geanalyseerd van 2004 tot 2010. Volgens een persconferentie, heeft Ramirez gevonden dat “de meting van de verwachtingen in deze studie een combinatie weergeeft van aspiraties en het geloof in de waarschijnlijkheid van het volgen van hoger onderwijs als gerapporteerd door de belangrijkste ouder, die in de meeste gevallen de moeder is”.

De meisjes met moeders die hogere verwachtingen voor hen hadden stimuleerden hun dochters om betere levenskeuzes te maken. Volgens Mail Online heeft het onderzoek uitgewezen hoe zeurende ouders het risico op een tienerzwangerschap met 4% verminderden in vergelijking met ouders met ‘gemiddelde aspiraties’. Deze meisjes hadden een grotere kans om naar de universiteit te gaan, een succesvolle carrière op te bouwen en betere salarissen te verdienen.

“In veel gevallen slaagden we erin te doen waarvan wij dachten dat het voor ons beter was, zelfs als dit tegen de zin van onze ouders was. Maar hoe hard we ook probeerden de aanbevelingen van onze ouders te ontwijken, is het waarschijnlijk dat ze uiteindelijk toch, op een subtiele manier, keuzes hebben beïnvloed die wij als uitzonderlijk persoonlijk beschouwden” legt onderzoekster Rascon-Ramirez uit.

Dus tegen alle “vervelende” moeders daarbuiten, blijf zeuren! Al dat zeuren zal zich uiteindelijk uitbetalen.

Tijdens hun tienerjaren zullen dochters misschien niet begrijpen waarom de enige betekenis van uw bestaan is hun te “treiteren”. In hun gecompliceerde tienergeest, vol met middelbare-schooldrama’s en melodramatische “liefdes”relaties, kunnen ze de diepere bedoeling achter de redenen niet doorgronden waarom u zeurt – u houdt van ze en daarom wilt u niets dan het beste voor hen in toekomst. U zeurt dat ze de dagelijkse taken moeten afmaken, zodat ze levensgewoonten zullen ontwikkelen dat hun succes zal verzekeren als ze onvermijdelijk de echte wereld tegemoet zullen treden. Vertrouw op mij, als dochter van een zeurende (zeer liefhebbende) moeder, ergens in de twintig, de redenen voor het zeuren zullen in hun hoofd achterblijven. Als dat gebeurt, dan zal er niets anders dan liefde en dankbaarheid zijn voor hun zeurende moeder.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
De wetenschap beweert dat zeurende moeders tot succesvolle dochters leiden!
Sluiten