Images 11 jul 2015 Mark

Deze man kocht een Porsche voor 50 euro (true story)

Een bizar verhaaltje voor jullie, zo op de zaterdagmorgen:

Een jonge man uit Amsterdam verhuisde net naar zijn eerste eigen appartement. Hij had zijn rijbewijs al een aantal jaar, maar kon nog steeds geen auto betalen. Hij hield van auto’s, dus met zijn baan en vaste inkomen was het eindelijk tijd om zijn eigen, eerste auto te kopen.

Hij had weken lang gezocht naar een auto voor een goede prijs in een goede staat. Hij belde vrienden, zocht op internet en ging naar auto dealers. Maar hij kon niet vinden waar hij naar op zoek was en raakte lichtelijk gefrustreerd. Natuurlijk wist hij dat er genoeg auto’s te koop waren maar er was een zee aan verschillende autos en de keuze was teveel, hij was natuurlijk niet rijk.

“Kom op man, misschien is vandaag wel je geluksdag,” dacht hij bij zichzelf.

Hij vond een hoop, maar niets dat hij kon betalen. Door een toeval stuitte hij op een advertentie van een geweldig mooie auto. Maar de prijs.. Hij kon zijn ogen niet geloven.

Hij vond een “zo goed als nieuwe” Porsche in een perfecte conditie. De prijs? 50 euro. Hij was er van overtuigd dat er ergens iets fout zat, maar zelfs voor 5000 euro zou het een koopje zijn geweest, dus belde hij zo snel mogelijk de vrouw op die de advertentie had geplaatst.

Hij belde haar op, wachtend op de negatieve reactie, het was gewoon te mooi om waar te zijn. Ze nam op.
“Ja, ik heb de advertentie geplaatst. De prijs is inderdaad 50 euro. De auto staat in mijn garage, kom gerust even langs om te kijken”, zei ze.

De man was overweldigd, hij dacht nog steeds dat dit een droom was. Diezelfde middag pakte hij de bus om naar de auto te gaan kijken. Hij vond het goede adres met het goede huis. Hij was een beetje nerveus. Hij klopte op de deur en een oudere vrouw deed open. Ze liep met hem mee naar de garage, en daar was het dan..

Het was een prachtige Porsche, en zoals de advertentie had beloofd was hij “zo goed als nieuw”. Hij vroeg of hij een rondje mocht rijden. En de vrouw zei “natuurlijk” en ging met hem mee. De Porsche reed als een droom. De man pakte 50 euro uit zijn portemonnee en gaf het aan haar met trillende handen. De vrouw gaf hem de papieren voor de overschrijving, en de auto was van hem.

Er gingen weken voorbij en de man genoot nog elke dag van de Porsche. Hij liet hem aan ze ouders zien, ze vrienden en collega’s. Iedereen was in shock toe hij vertelde hoe duur de Porsche was. Uiteindelijk kon de nieuwe eigenaar het niet meer uitstaan, hij moest weten waarom de vrouw de Porsche voor zo’n belachelijk lage prijs had weg gedaan.

Dus op een dag besloot hij om langs haar huis te gaan. Ze was thuis en deed de deur open. Hij zei dat hij een vraag had waar hij een antwoord op moest hebben.

Haar antwoord was simpel: Met een halve glimlach op haar gezicht zei ze, “Mijn man is er vandoor gegaan met zijn secretaresse een paar dagen geleden en liet me een briefje achter waarin stond dat ik het huis en de auto moest verkopen en hem het geld maar op moest sturen” (via Koffiepauze.com).

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Deze man kocht een Porsche voor 50 euro (true story)
Sluiten