Images 26 sep 2016 Mark

Deze merrie was ontroostbaar toen haar veulen tijdens de bevalling stierf… maar de de dierenarts had een briljant idee!

Paarden zijn prachtige, edele en sterke dieren, maar met hun krachtige lichaam en glanzende vacht, vergeten we snel dat paarden niet altijd sterk zijn. Net als mensen zijn ze erg gevoelig voor spanningen en emoties.

Toen merrie Zindita afgelopen zomer van een veulen beviel, overleefde ze de bevalling bijna niet. Zindita ontsnapte maar net van de dood, maar haar veulen niet. En Zindata was er helemaal kapot van. Het ging zo slecht met haar dat haar verzorgers zich zorgen maakten om haar gezondheid.

paard2

Slechts twee dagen nadat het pasgeboren veulen van Zindita was gestorven, verloor een ander veulen zijn moeder tijdens de bevalling. In één stal waren er binnen één week twee paarden die met een groot verdriet te kampen hadden. Maar de betrokken dierenarts dacht dat dit tegelijk een geweldige kans was om twee gebroken harten tegelijk te laten helen.

Het pasgeboren veulen werd overgebracht naar de plek van Zindita, en de twee begonnen onmiddellijk te stralen.

De dierenarts wist dat hij een gok nam met deze actie – paarden accepteren niet altijd een veulen dat niet van henzelf is. Maar de diepbedroefde merrie werd direct verliefd op het verweesde veulen, en behandelde het dier alsof het haar eigen veulen was.

paard3

“Het is vrij ongebruikelijk voor een merrie dat het veulen met zoveel enthousiasme en liefde werd aanvaard”, vertelt de dierenarts die Zinditas leven had gered.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Deze merrie was ontroostbaar toen haar veulen tijdens de bevalling stierf… maar de de dierenarts had een briljant idee!
Sluiten