Pranks 13 jan 2018 Redacteur

Deze Nederlanders zijn wereldberoemd na een geintje tijdens waterballet in Thailand

Een spontane actie tijdens een hoosbui in Thailand heeft drie twintigers uit Almere ‘wereldberoemd’ gemaakt. Een filmpje dat toeschouwers van het ronddobberende, balletje gooiende trio maakten, haalde de Thaise televisie en ging wereldwijd als een dolle op social media.

Jamie van der Jagt (24), Thomas de Ruiter (22) en Brian Duker (22) kunnen het nog steeds nauwelijks geloven. “We waren een heuse attractie. Alsof we optraden in een circus”, zegt de oudste van de drie over de telefoon vanuit het eiland Koh Tao.

Hij had zich geen beter begin van zijn vakantie kunnen dromen. Van der Jagt arriveerde gisteren vanuit Nederland in Thailand en voegde zich bij zijn twee vrienden op het eiland Koh Samui. “Opeens begon het gigantisch te hozen. Na een kwartier stonden we al tot onze enkels in het water. We besloten naar ons hotel te gaan maar zagen op een nabijgelegen kruispunt zoveel water staan dat een van mijn vrienden riep: laten we zwembanden kopen bij de winkel op de hoek en dan dobberend een balletje overgooien. Zogezegd zo gedaan. We hadden onze zwembroeken toch al aan.”

“Binnen de kortste keren stonden er een stuk of 50 toeschouwers”, zegt Van der Jagt. ,,Iedereen schuilde voor de regen en vond het grappig dat wij ronddobberden en een balletje gooiden alsof er niets aan de hand was. Mensen begonnen te fotograferen en filmen. Hartstikke leuk maar na een poosje voelden we ons een beetje opgelaten. Terwijl wij aan het spelevaren waren, hadden automobilisten en scooterrijders steeds meer moeite om door de watermassa te komen. Daarop besloten hen een handje te helpen met wegduwen en op het droge zetten. Toen kregen we applaus van onze toeschouwers.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Deze Nederlanders zijn wereldberoemd na een geintje tijdens waterballet in Thailand
Sluiten